AKO ME DEPORTUJU U IRAN, UBIĆE ME: Misica zarobljena na AERODROMU, preklinje za AZIL (FOTO)
Foto: Printscreen/youtube

UPLAŠENA

AKO ME DEPORTUJU U IRAN, UBIĆE ME: Misica zarobljena na AERODROMU, preklinje za AZIL (FOTO)

Pop kultura -

Bahareh Zare Bahari (31) je 2018. godine učestvovala na takmičenju za Miss Intercontinental u Manili, a od 18. oktobra je zarobljena na aeodromu "Ninoy Aquino". Tada je Iran za njom raspisao Interpolovu poternicu pod optužbama za napad i uvredu.

Bahari moli Filipine za azil dok se bori protiv izručenja domovini iz straha da će je po povratku, pogubiti.

Za britanski Telegraf kaže da su optužbe "velika laž" i da je ciljaju zbog njenog političkog aktivizma i podrške koju daje pričajući o pravima žena. "Ako me deportuju u Iran, ubiće me", kaže Bahari.

Mark Perete, podsekretar filipinskog Ministarstvo pravosuđa, kaže da je iranski zahtev za izručenjem Bahari zasnovan na tvrdnjama da je napala nekoliko državljana Irana na Filipinima. Dodaje i da filipinske vlasti ne znaju za napad koji se navodno dogodio na njihovoj teritoriji.

Bahari se trenutno nalazi na Terminalu 3 filipinskog aerodroma, dok vlada pregledava njen zahtev za azilom. Zaustavljena je na aerodromu po povratku s dvonedeljnog odmora u Dubaiju. Prema biografiji na internet stranici posvećenoj misicama, Bahari je napustila Iran zbog toga što je život ženama u toj državi strašno limitiran. "Želja mi je da moja država postigne slobodu i jednakost", piše u biografiji.

foto: Printscreen/youtube

Kurir.rs/Source.ba/Foto: Printscreen/youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track