Najnovije vesti

IMAO SAM 7 GODINA KADA SAM SE SUSREO SA DROGOM! UMALO SAM UMRO! Sin slavnog glumca otkrio GNUSNE detalje o svojoj porodici! Majka ga jednom rečenicom gurnula u svet POROKA (FOTO)
Foto: Profimedia

PREVELIK TERET SLAVE

IMAO SAM 7 GODINA KADA SAM SE SUSREO SA DROGOM! UMALO SAM UMRO! Sin slavnog glumca otkrio GNUSNE detalje o svojoj porodici! Majka ga jednom rečenicom gurnula u svet POROKA (FOTO)

Pop kultura

Kameron Daglas, sin legendarnog holivudskog glumca Majkla Daglasa, imao je samo sedam godina kada se prvi put susreo sa očevom zavisnošću i problemima koje mu je ona donela. Njegova frustrirana majka Diandra Luker bila je besna kada je pronašla marihuanu među glumčevim stvarima i bez razmišljanja ju je pokazala sinu.

Bilo je to nedugo pre nego što je zvezda filmova "Niske strasti", "Fatalna privlačnost", "Vol strit", itd. počeo da vodi sina na zabave s drugim zvezdama koje su bez ustručavanja delile s njim svoju drogu.

Na Kameronovu žalost, bio je to tek početak njegovih dugogodišnjih problema sa drogom. Kada je imao 26 godina bio je otet, a otmicu je isplanirao sam Majkl Daglas, unajmivši trojicu muškaraca koji su ga strpali u crni kombi i odvezli na rehabilitaciju koja nije bila baš uspešna.

foto: Profimedia

Dve godine kasnije Kameron se našao na jednom filmskom setu u Irskoj gde je snimao horor-film, ali nakon nedelju dana snimanja ponestalo mu je heroina i morao je da odleti avionom u Nemačku kako bi nabavio nove zalihe.

Sve opasnosti koje vrebaju decu holivudskih zvezda snašle su Kamerona, od nesigurnosti, bezbrojnih iskušenja, emocionalnog pritiska do pokušaja da nadmaši slavnog roditelja. Mnogi su se našli u sličnim situacijama, ali je Kameron u ranim 20-ima postao teški zavisnik o heroinu, ali i nešto gore. Postao je diler koji je okolo šetao s pištoljem i spavao sa sačmaricom ispod kreveta.

Kazna ga ja stigla i danas 40-godišnji Kameron iza sebe ima odsluženu zatvorsku kaznu u trajanju od skoro 8 godina, a na slobodu je izašao 2016. godine. "Čist" je nekoliko godina, napisao je memoare u kojima je iskreno progovorio o svim problemima koji su ga snašli u životu i odnosu sa ocem.

foto: Profimedia

Majkl uvek brani sina nazivajući ga sjajnim i slatkim detetom. Ipak, prema njegovoj knjizi "Long Way Home" objavljenoj ove nedelje u SAD-u, Majkl, koji je danas u srećnom braku sa Ketrin Zitom Džons, nije uvek bio zabavan kada bi boravio kod kuće. Majkl je priznao da je neke delove knjige teško podneo, ali smatra je poštenom i iskrenom.

Naročito mu je teško pao onaj deo u kojem se spominje njegov brak s Diandrom Luker, kojom se oženio kada joj je bilo tek 19 godina, i to samo 8 nedelja nakon što ju je upoznao. Godinu dana kasnije rodio im se Kameron.

Diandra je mrzela zavisnički i hedonistički svet Holivuda, čiji je deo postala udavši se za Majkla koji je tada nosio titulu kralja holivudskih zabava. Jednu je priredio i njoj za 21. rođendan u Los Anđelesu i bez obzira na to što je baš u to vreme operisala krajnike, nije je otkazao. Dok je ona ležala i odmarala se na spratu kuće, on se u prizemlju zabavljao sa rok grupom "Foreigner" do 5 sati ujutru.

Tokom celog života Kameron je bio opsednut time da izađe iz očeve senke, baš kao i sam Majkl da izađe iz senke svog oca, slavnog glumca Kirka Daglasa.  On je jednom prilikom rekao da se rodio agresivan i da će verovatno takav i umreti, a dodao je i da se dobro oseća s titulom najomraženijeg glumca Holivuda.

foto: Profimedia

Agresija i zavisnost obeležile su porodicu Daglas. Kameron je izjavio da je kao dečak bio prestravljen Majklovim provociranjem, nervoznim ispadima i da je od nervoze počeo stalno da vrti kosu oko malog prsta.

"Kada bismo sedeli za večerom i ako bi slučajno srušio čašu dok sam pokušavao da dohvatim so, eksplodirao bi, vilicamu se tresla od ljutnje. Kada je on bio u blizini, hodao sam kao po jajima", otkrio je Kameron.

Jednom prilikom je bio na odmoru na Kalifornijskom jezeru s prijateljima, kada su se izgubili prilikom vožnje džet skijima. Kada su se vratili nakon što je već pao mrak, Majkll ih je dočekao besan kao ris. Mahao je rukama, vikao, bio je luđi nego njegovi filmski likovi, što je potvrdio jedan od Kameronovih prijatelja koji su se tamo našli.

foto: Profimedia

Kameronova predivna, ali površna majka udala se premlada za njegovog oca i oči glednojoj se bilo teško da se nosi sa svime. Ispunila je njihove luksuzne kuće u Kaliforniji i na Menhetnu, kao i vikendicu u Koloradu i kuću na Majorci, opasnim kućnim ljubimcima poput afričke divlje mačke i agresivnim majmunima.

Nakon 8 godina braka saznala je za Majklovu aferu s glumicom Ketlin Tarner, pa je insistirala na tome da se porodica vrati u Njujork, što dalje od Holivuda. 

U to vreme Kameron je imao 8 godina i tada je obožavao oca, iako on skoro nikada nije bio kod kuće zbog brojnih snimanja. Zbog toga je Majkl odlučio da je njegovom sinu potrebno više muške prisutnosti u životu pa je tokom ručka u jednom restoranu odabrao jednog od konobara imena Joakin, španskog porekla, da se brine o njemu. Joakin se preselio s njima u Njujork i tamo je proveo dve godine pazeći na kamerona od jutra do mraka.

"Budio me, vodio u školu, dolazio po mene, igrao se sa mnom, kupovao mi igrice", otkrio je Kameron i priznao da mu je često govorio da ga voli više od sopstvenih roditelja.

foto: Profimedia

Joakin ih je napustio nakon što mu je Diandra pronašla bocu votke ispod kreveta i nakon toga je sve ponovno krenulo po zlu.

Majkl je Kameronu dopuštao da puši, nije ga držao podalje od svojih razuzdanih rzabava na Majorci na kojima su se kao gosti zabavljali Džek Nikolson, Deni Devito i drugi slavni glumci. Kada bi gosti otišli, on je sa svojim prijateljima tražio ostatke droge i konzumirao ih.

S 13 godina pio je alkohol i drogirao se, kupovao marihuanu na ulicama Njujorka, eksperimentisao s haluciogenim pečurkama i LSD-jem. Danas veruje da je to bio rezultat usamljenosti i ulaska u loše društvo.

Početkom 90-ih brak njegovih roditelja je počeo da se raspada, a on je zbog upotrebe droga izbačen iz škole. U to je vreme sam Majkl je završio na odvikavanju, i to samo kako bi umirio suprugu koja ga je pronašla u krevetu s drugom ženom.

Kada je imao 17 godina počeo je da uzima heroin i tekući kokain. Uskoro je postao toliko očajan da je kokain ubrizgavao u vene tri puta u jednom satu.

Roditelji, koji su često bili odsutni, tada nisu imali pojma o njegovoj zavisnosti i problemima s drogom. Diandra je jerovala da u sobi čuva igračke iz detinjstva zbog nostalgije, a on je u njima zapravo čuvao drogu.

Zbog nedostatka adrenalina pod uticajem droga počeo je naoružan sa vazdušnim pištoljem da pljačka motele, tukao se i bio nasilan, a jednom se potukao i s ocem.

Diandra je zahtev za razvod podnela 1995. godine. Do tada je Kameron je ostao bez kontrole, a sud je odlučio da majka ne može da se stara o njemu. Sledećih nekliko godina proveo je između popravnih domova, rehabilitacionih centara i kampova za problematične tinejdžere.

foto: Profimedia

Sa 19 godina završio je prvi put u zatvoru zbog nošenja oružja, a uspeo je da sakrije svoju povezanost sa Holivudom sve do jednog dana kada je otac došao da ga poseti u limuzini. Nekoliko zatvorenika tada mu je dalo nadimak "Holivud".

Ipak, Kameron i njegov otac nisu bili jedini koji su imali problema s drogom u porodici. Majklov 46-godišnji brat Erik preminuo je 2004. godine od posledica predoziranja. Iste godine je Majkl brzo unajmio ljude da "otmu" Kamerona i odvezu ga na odvikavanje, što im nije pošlo za rukom.

Uprkos svim problemima i narušenom odnosu, Majkl je pitao Kamerona da mu bude kum na venčanju sa Ketrin 2000. godine, iako je bio krajnje ogorčen zbog njega. Tek nakon što je dobio decu sa Ketrin, počeo je ponovno otvoreno da razgovara sa njim.

foto: Profimedia

"Neću biti dobar s tobom jer mislim da ćeš umrieti. Predoziraćeš se ili će te neko ubiti, ili ćeš ti nekoga ubiti. Pokušavam se emocionalno pripremiti za to", rekao je Majkl Kameronu, koji je u to vreme prodavao najskuplju i najčišću drogu.

Ozbiljniji problem izbegao je kada ga je jednog dana na ulici u automobilu zaustavio čovek i obratio mu se kroz prozor. Dotični je zapravo bio član Američke tajne službe i hteo je samo da ga upozori da će njegovim putem proći bivši američki predsednik Bil Klinton. Međutim, Kameron je nagazio na gas i povukao nekoliko metara sa agenta, koji je na sreću prošao bez ozbiljnih povreda.

Nakon toga, Obaveštajna služba za suzbijanje droge usmerila je svu pažnju na njega, a iako je mislio da Majkl nije upućen u njegove kriminalne aktivnosti, on je sve dobro znao i bio je taj koji je pokušao da ga upozori da dolaze po njega.

foto: Profimedia

"Izađi iz kuće odmah, dolaze po tebe", pozvao ga je i rekao mu.

Policija ga je na kraju našla u hotelskoj sobi jednog njujorškog hotela i uhapsila. Iz hotela su izašli na zadnji izlaz kako bi izbegli sramoćenje slavne porodice.

Kameron im je priznao droge i optužbe za dilovanje, a Majkl i Diandra pred sudom su priznali da su "zakazali" kao roditelji, i to kako bi pokušali da mu smanje kaznu.

Nakon što je zatvoren, Kameron se čuo sa ocem više nego ikada pre, pisali su pisma jedno drugom svake nedelje, dok mu je deda Kirk mu je pisao svake dve nedelje. To što je porodica ostala uz njega u najtežem životnom periodu mu je puno značilo, a zahvalio im je na sebi svojstven način. Naime, tetovirao je njihove likove na na torzu.

Iako je završio u zatvoru, Kamerona to nije sprečilo da prestane da se drogira. Njegova kazna se udvostručila nakon što je uhvaćen sa drogom iza rešetaka, a učestvovao je i u nekoliko tuča. Zbog svega toga u samici je proveo skoro dve godine.

Na slobodu je izašao 2016. godine, a danas je u srećnoj vezi sa Vivijan, instruktorkom joge, koja mu je rodila ćerku. Tvrdi da je izuzetno zahvalan što porodica nije odustala od njega.

Kurir.rs/Dnevnik.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...