promenio život iz korena

NEBOJŠA DUGALIĆ ZA 10 MESECI SMRŠAO ČAK 30 KG! Srpski glumac svaki dan je išao u teretanu, prepolovio se, a dame misle da je ranije bio BOLJI FRAJER! Evo šta jede svakog jutra! (VIDEO)

Pop kultura -

Glumac i profesor Nebojša Dugalić (49), koji je otac petoro dece, pre godinu i po dana počeo je intenzivno da odlazi u teretanu, posle čega se njegov život promenio iz korena.

Između ostalog, izgubio je trideset kilograma. Toliko je ojačao mišićnu masu da se njegovi treneri šale kako sada dobija više komplimenata za telo nego za glumu.

foto: Marina Lopicic

"Dugo sam spremao da nešto ozbiljnije uradim po pitanju vežbanja, a kada sam sreo Dušana i Batu, shvatio sam da je bolje što mi se to ranije nije desilo.

"Kolege Srđan Timarov i Dejan Lutkić su mi sve najlepše govorili o njima kada bismo se sreli na predstavama. Pred početak snimanja serije "Žigosani u reketu" Dragan Bjelogrlić mi je predložio da idem u teretanu što sam jedva dočekao. Lik koji u Žigosanima igram treba da bude čovek što drži do svog zdravlja i snage, da je pun energije i sve može da reši. I zaista se to osećanje čvrstine u telu, koje se postiže isključi pravilnim treniranjem, vidi na platnu. Drugačija je i unutrašnja energija kojom čovek zrači kada telo oseća čvrstinu i snagu.

"Pre sam mislio da je treniranje jednostavno, odlučiš se, malo se pokreneš i to ti donese kao neko osećanje rasterećenja lakoće usled izbacivanja otrova kroz znojenje i napor, ali sam shvatio da amatersko improvizovanje može da bude rizično zdravlje bilo da je reč o ishrani ili rasporedu i načinu vežbanja. Nijedno telo nije isto i zato je bitan individualni pristup. Često se dešavalo da posle celodnevnog snimanja sasvim umoran dođem da odradimo vrlo intenzivan trening, i da posle imam osecaj kako mogu još ceo jedan dan da snimam. A događalo se da treninzi traju i po tri sata, pa i duže", ispričao je.

U prvih deset meseci redovnog vežbanja Nebojša je izgubio čak trideset kilograma, čemu su doprinele i promene u ishrani.

foto: Dado Djilas

"Kada je Nebojša prvi put došao kod nas, rekao nam je da za doručak pojede naviše tri jajeta, i šokirao se kad smo mu rekli da će s vremenom početi da jede i po deset", prisetio se Dušan Rajić.

"Zabluda je da su jaja štetna i puna holesterola. Više holesterola telo samo proizvede dnevno nego što ih ima u tih deset žumanaca. Holesterol iz jaja je onaj dobar. Utiče na podizanje nivoa testosterona, time unapređuje psihofizičko stanje i poboljšava raspoloženje. Sada vrlo često za doručak pojedem deset jaja sa salatom, ali bez hleba. Kroz treninge sam počeo da jedem više, ali pravilnije. Nikada nisam gladan, naprotiv! Redovno radimo analize krvi i rezultati su značajno bolji u svim aspektima krvne slike. Smanjio mi se nivo holesterola i triglicerida, na primer, krvna slika je bolja kao i nivo hormona, minerala i vitamina. I to se oseća kroz povećanu koncetraciju, elan i snagu. Bata tvrdi da je Nebojša smršao nekih trideset kilogram, a da je telo ojačao za trista posto.

foto: Damir Dervišagić

"On je primer pravog zdravog muškarca u najboljim godinama. Nije poenta izgubiti trideset kilograma i osećati se loše, već ojačati kompletno telo. Nebojša je zapravo izgubio trideset i pet kilograma masti, a dobio pet kilograma mišića", obrazložio je Bata.

Kurir.rs/Gloria/Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track