Najnovije vesti

REEL ROCK AVANTURA UBRIZGALA ADRENALIN BEOGRAĐANIMA: Održana balkanska premijera pred više od 800 posetilaca
Foto: Luka Šarac

REEL ROCK AVANTURA UBRIZGALA ADRENALIN BEOGRAĐANIMA: Održana balkanska premijera pred više od 800 posetilaca

Pop kultura

Izložba fotografija ekstremnih sportova u prirodi, zip-lajn, slack-line, edukacija Gorske službe spasavanja, balkanska premijera čuvenog internacionalnog filma Reel Rock, gostovanja svetski priznatih sportskih penjača... Sve se to dogodilo u utorak, 29. oktobra u Kombank dvorani, kada su Outdoor Collective, Men's Health i Američka ambasada u Beogradu organizovali događaj pod sloganom "Let adrenaline set you free".

foto: Luka Šarac

Pred više od 800 posetilaca - ljubitelja sportskog penjanja, alpinizma, prirode i urbane kulture, u Sali 1 Kombank dvorane, održana je balkanska premijera čuvenog dokumentarnog filma Reel Rock 14, ostvarenja koje u proteklih 13 godina predstavlja najznačajniji medijski događaj posvećen outdoor zajednici. Reel Rock ima za cilj da široj javnosti predstavi podvige odvažnih pojedinaca i grupa, koji su svojim rezultatima u sportskom penjanju i sličnim aktivnostima prevazišli granice mogućeg.

foto: Luka Šarac

Beograđanima je tog dana, pod sloganom "Let adrenaline set you free", predstavljeno nekoliko zanimljivih edukacija: prelaženje užeta (slack-line), vožnja skejta (longboard), spuštanje zip-lajnom... U holu dvorane bila je postavljena izložba inostranih i domaćih outdoor fotografa, dok su slavni američki sportski penjač Meti Hong i njegov kolega Greg Mionski održali 2 radionice na temu free climbing-a.

foto: Luka Šarac

Meti i Greg otvorili su svoju dušu pred znatiželjnom publikom i podelili iskustva sa svih svetskih meridijana koje su obišli. Momci iz Kolorada, Meke sportskog penjanja, govorili su o adrenalinu s kojim se "druže" svaki put kada su u dodiru sa stenom, kao i prijateljstvima i uspomenama koje se tom prilikom stvaraju i neguju.

foto: Luka Šarac

Magazin Men's Health, koji aktivno učestvuje u promociji i predstavljanju sportova u prirodi, zajedno s organizacijom Outdoor Collective i Američkom ambasadom u Beogradu, podržao je Reel Rock avanturu u nameri da srpska prestonica, u perspektivi, bude domaćin regionalnog outdoor festivala.

foto: Luka Šarac

Izložba fotografija ekstremnih sportova u prirodi, zip-lajn, slack-line, edukacija Gorske službe spasavanja, gostovanja svetski priznatih sportskih penjača... sve su to koncepti za koje se pokazalo da uvažavaju interesovanje domaće publike. Reel Rock adrenalinska avantura bila je ispraćena nastupom mladih disk-džokeja, a događaj je podržao i Red Bull.

1 / 18 Foto: Luka Šarac

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...