LEPA BRENA ZA 5 OSOBA: U Bitefu tajno počele probe za predstavu o ZVEZDI!
Foto: Ana Paunković

Saznajemo

LEPA BRENA ZA 5 OSOBA: U Bitefu tajno počele probe za predstavu o ZVEZDI!

Pop kultura -

Pevačicu će igrati Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Jasna Đuričić, Jelena Ilić, kao i mladi glumac Ivan Marković, zvezda „Fantoma iz opere“, koji će biti zadužen za imitacije

Kulturni događaj 2019. svakako će, pored izložbe Marine Abramović, biti i premijera predstave „Lepa Brena prodžekt“, iza koje kao autori stoje glumac Vladimir Aleksić i dramska spisateljica Olga Dimitrijević.

U Bitefu su u tajnosti počele probe, a ideja rediteljskog tima je da ulogu pevačice tumače četiri glumice različitih generacija i jedan glumac. Brenu će igrati, kako saznajemo, Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Jasna Đuričić (profesorka sa Akademije u Novom Sadu, prim. aut.), Jelena Ilić i Ivan Marković, Raul i zvezda hit mjuzikla „Fantom iz opere“. Ivanu su poverene imitacije Brene.

- Probe su u toku. Premijera je planirana za 18. decembar - potvrdio je za Kurir reditelj Vladimir Aleksić.

Predstava o pevačici Lepoj Breni biće prava pozorišna poslastica u novoj sezoni Bitef teatra. Kvalitet ovog projekta prepoznalo je i Ministarstvo kulture i podržalo ga sa 700.000 dinara.

Brena bez komentara

- Predstava će govoriti o Lepoj Breni kao o fenomenu i najvećoj zvezdi bivše Jugoslavije. Priča o Breni nije priča o pojedincu, već je suštinski priča o Jugoslaviji, njenim suprotnostima, lepotama, raspadu i onome što je ostalo posle - objasnio je ranije za Kurir Aleksić.

Za komentar smo pokušali da dobijemo i Lepu Brenu, ali ona gotovo nedelju dana nije našla vremena da nam odgovori na samo jedno pitanje.

Olga Dimitrijević spada među darovite pisce i autorka je nekoliko nagrađivanih dramskih tekstova „Radnici umiru pevajući“, „Narodna drama“, „Moja ti (Kako je dobro videti te opet)“, od kojih je poslednji, nagrađen prestižnom Sterijinom nagradom 2016. godine, veliki hit na sceni Ateljea 212.

foto: Privatna Arhiva

Mlada spisateljica je i u svojim ranijim predstavama koristila muziku, a u Narodnom pozorištu u Beogradu u „Narodnoj drami“ sa scene se čuju hitovi čuvenog Južnog vetra.

Poruke folk muzike

- Folk je u suštini još jedan od mnogih hibridnih muzičkih žanrova iza kog stoji ozbiljna industrija, i zato što ta industrija zarad svog profita mora da pokrije najšire moguće tržište, ona tako u svoje proizvode inkorporira sve moguće i nemoguće poruke - ne krije Olga Dimitrijević.

Veliki planovi

DVE PREMIJERE U 2020. GODINI

Za rođendan Bitef teatra u martu 2020. biće premijerno izvedena predstava „Kretanje“ Jovane Tomić, prema tekstu Dimitrija Kokanova. Krajem aprila ili početkom maja sledi premijera predstave „Seks, umetnost, komunizam“ Bojana Đorđeva.

Kurir.rs/Ljubomir Radanov/Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja