NEDA ARNERIĆ JE SNIMILA PREKO 1OO FILMOVA, A NIKAD NIJE ZAVRŠILA GLUMU! Roditelji su insistirali da upiše fakultet, evo šta je po struci!
Foto: Dragana Udovičić

OVO SIGURNO NISTE ZNALI

NEDA ARNERIĆ JE SNIMILA PREKO 1OO FILMOVA, A NIKAD NIJE ZAVRŠILA GLUMU! Roditelji su insistirali da upiše fakultet, evo šta je po struci!

Pop kultura -

Glumica Neda Arnerić odigrala je niz zapaženih uloga na filmu, seriji i pozorištu. U svet glume ušla je vrlo rano, a mnogi će se iznenaditi kada saznaju da nije završila Fakultet dramskih umetnosti.

Neda je sa 16 godina upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića. Međutim, nije završila Akademiju jer je zakon branio da studenti prve i druge godine snimaju filmove i predstave, a Nedi su stizale brojne ponude koje nije mogla da odbije.

foto: Damir Dervišagić

Njeni roditelji su insistirali da bude fakultetski obrazovana jer su se plašili da neće imati od čega da živi kada popularnost prođe. Zato je glumica zagrejala stolicu i 1980. godine je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Neda se od malih nogu interesovala za razne vidove umetnosti. Balet je učila kod Danice Šetine koja je bila nastavnica i Lokici Stefanović. Sa 10 godina je počela da pohađa časove glume u grupi pokojnog glumca i reditelja, Bate Miladinovića.

Ljudi su prestali da mi se javljaju kada sam bila u bolnici, a ovo je razlog Bila je član Dečje dramske grupe Radio Beograda i sa 13 godina je snimila svoj prvi film pod nazivom “San” i postala je prva dečja filmska zvezda u Jugoslaviji. Film govori o devojkama i mladićima koji su maštali o lepšoj budućnosti, ali Drugi svetski rat je uništio njihove snove. Njen talenat je prvi uvideo reditelj Puriša Đorđević sa kim je nastavila da sarađuje.

Neda Arnerić u svojoj dugoj karijeri ima više od 110 filmskih i televizijskih uloga i 40 pozorišnih predstava.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Puls online/Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track