TERAZIJE PROSLAVLJAJU 70. ROĐENDAN VELIKOM PREMIJEROM: Mjuzikl s Bajaginim hitovima režiraće Jug Radivojević
Foto: Sonja Spasić

Važno

TERAZIJE PROSLAVLJAJU 70. ROĐENDAN VELIKOM PREMIJEROM: Mjuzikl s Bajaginim hitovima režiraće Jug Radivojević

Pop kultura -

Premijera je zakazana za april 2020, a autor teksta je Stevan Koprivica

Tražim da sala bude na Terazijama. Humorističko ili bulevarsko pozorište, koje nedostaje Beogradu, mora biti tamo gde ljudi ubijaju vreme, a mi im onda ponudimo smešno ubijanje samoće.

Ovim rečima Radivoja Lole Đukića započinje istorija Pozorišta na Terazijama pre 70 godina. U godini jubileja, nakon 286 premijera, terazijski ansambl priprema mjuzikl „S druge strane jastuka“, nastao po pesmama Momčila Bajagića Bajage.

Bogata istorija

- Predstavu će režirati Jug Radivojević, a premijera je planirana za april 2020 - rekao je upravnik Aleksandar Đaja.

Danas, Pozorište na Terazijama je jedino muzičko pozorište u regionu koje je dobilo licencu za izvođenje najpoznatijih svetskih naslova poput mjuzikla „Čikago“, „Cigani lete u nebo“, „Kabare“, „Briljantin“, „Producenti“, „Mamma Mia!“, „Fantom iz Opere“. U 70. sezoni ponovo ćemo vidi predstavu „Sa druge strane jastuka“ po tekstu Stevana Koprivice, koja je samo nastavak uspešne tradicije i adaptacije predstava „Maratonci trče počasni krug“, „Zona Zamfirova“, „Glavo luda“ i „Mister dolar“.

Srpska „Mamma Mia“

- Predstava neće biti o meni i bendu. To je nešto kao mjuzikl „Mamma Mia“, ali i jedna beogradska priča. Predložio sam 30 pesama koje će ga pratiti. Radio sam već na Terazijama „Ženidbu i udadbu“, ali je predstava išla na matricu, a sad će glumce pratiti veliki orkestar. Biću uključen i u izbor glumca - rekao je Bajaga.

Ćirilov o Terazijama

ZA NJIHOVE PREDSTAVE NEMA KARATA

foto: Zorana Jevtić

Pozorište na Terazijama steklo je umetničko dostojanstvo, to godinama omiljeno pozorište svoje sredine i specifične publike koja je tražila u teatru doživljaj. Kako živimo kao dobri susedi pod istim krovom, na istoj adresi (Pozorište na Terazijama i direkcija Bitefa), svakog prvog u mesecu tokom pozorišne sezone ugledam impresivan red pred kasom pozorišta. Na ukusno dizajniranim plakatima u vitrinama najčešće piše: „Za predstavu tu i tu nema ulaznica.“

(Kurir.rs / Lj. Radanov / Foto:Sonja Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track