KIRK DAGLAS NAPUNIO 103 GODINE! Preživeo moždani udar i helikoptersku nesreću! Kaže da je OVO tajna njegove DUGOVEČNOSTI
Foto: Profimedia

SREĆAN ROĐENDAN!

KIRK DAGLAS NAPUNIO 103 GODINE! Preživeo moždani udar i helikoptersku nesreću! Kaže da je OVO tajna njegove DUGOVEČNOSTI

Pop kultura -

Holivudski glumac Kirk Daglas puni danas 103 godine. Rođen je kao Isur Danijelovič Demski, sin je nepismenih ruskih imigranata, a odigrao je neke od najslavnijih uloga u istoriji kinematografije, od Spartaka i Vinsenta van Goga do Doka Holideja.

Glumačka ikona Kirk Daglas tvrdi da je doživeo sto godina zahvaljujući svojoj supruzi En Bajdens Daglas (100), uz koju je uspevao da se oporavi od svih nedaća koje mu je život nosio.

Preživeo je moždani udar koji mu je poremetio govor i zbog kojeg je morao da prestane da glumi pre dve decenije. Izvukao se bez većih posledica iz helikopterske nesreće 1991. godine, a veliku prazninu ostavila je i smrt njegovog sina Erika 2004. godine.

foto: Profimedia

- Srećan sam što sam pre 63 godine pronašao srodnu dušu i verujem da mi je naš divan brak pomogao da sve preživim - rekao je u jednom intervjuu Daglas.

Lepu En upoznao je 1953. godine tokom snimanja filma "Act of Love" u Parizu, dve godine nakon što mu se raspao prvi brak s glumicom Dajanom Vabster, s kojom je dobio sinove Majkla i Džoela. Slavni glumac rekao je da ga je odmah privukao njen smisao za humor.

foto: Profimedia

Iako je lepotica nemačkog porekla smatrala da je Kirk zgodan i šarmantan, nije htela da se petlja s holivudskim glumcima. Ipak, hemija je bila jača, pa su godinu dana kasnije, 1954. godine, izgovorili sudbonosno da u Las Vegasu.

- Nikad nisam mislio da je naš brak jedinstven. Zaljubio sam se u devojku i nakon više od šezdeset godina i dalje je volim - otkrio je u jednom intervjuu slavni glumac.

Pre tri godine izdao je knjigu poezije po imenu Life Could Be Verse, koju je posvetio svojoj supruzi, a u jednoj od pesama ističe da ljubav počinje u osamdesetoj godini.

Poslednje dve decenije, Kirk i En posvetili su filantropiji. Izgradili su 400 školskih igrališta u Kaliforniji i osnovali centar za lečenje Alchajmerove bolesti. Kada napuste ovaj svet, njihova imovina pripašće nekoj humanitarnoj organizaciji.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track