Najnovije vesti

DOŠLA JE SA TRČANJA, PALA I UDARILA GLAVOM O LAVABO! Ovako je pevačica koja je danas preminula saznala da boluje od RAKA
Foto: Profimedia

GODINAMA SE BORILA

DOŠLA JE SA TRČANJA, PALA I UDARILA GLAVOM O LAVABO! Ovako je pevačica koja je danas preminula saznala da boluje od RAKA

Pop kultura

Mari Frederikson, pevačica benda Rokset, preminula je danas u 61. godini, posle duge i teške bolesti.

Ben je 2016. godine najavio povratak na muzičku scenu, kako bi obeležili 30 godina od osnivanja. Fanovi su bili presrećni što će Mari ponovo zapevati, međutim, ona je ubrzo objavila tužnu vest. Naime, njoj je prvi put dijagnostikovan tumor na mozgu 2002. godine, a potom i 2016. kada su joj lekari savetovali da otkaže nastupe.

"Bilo je to 30 fantastičnih godina! Kada se setim naših ranijih turneja, osećam samo radost i sreću. Svi naši nastupi i uspomene koje sam stekla proteklih godina su veliki deo mog života. Posebno sam ponosna i zahvalna što sam još nekoliko puta uspela da zapevam pred publikom nakon mojih bolesti. Nažalost, moje turneje su gotove i želim da iskoristim priliku da se zahvalim našim divnim fanovima, koji su nas pratili na ovom dugom i krivudavom putu", napisala je Mari u oproštajnoj poruci na društvenoj mreži Fejsbuk pre tri godine.

foto: Profimedia

Pevačica je prvi put saznala da je bolesna kada se 11. septembra 2002. godine u ranim jutarnjim časovima vratila kući posle trčanja. bila je u kupatilu kada je uhvatila vrtoglavica i nemoć. Pala je i udraila glavom u lavabo. Nekoliko sati kasnije bila je smeštena u Stokholmskoj bolnici gde joj je dijagnostikovan tumor mozga. Posle uspešne operacije Mari je nekoliko godina bila na terapiji i borila se sa gubitkom sposobnosti čitanja, brojanja, gubitkom vida i delimičnim gubitkom motoričkih sposobnosti.

Karcinom joj se vratio 2016. godine, a danas je njena porodica saopštila da je izgubila bitku sa bolešću.

Kurir.rs/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...