ZORAN JE UMRO SA POSLEDNJOM NEOSTVARENOM ŽELJOM Sanjao je da igra Radovana Karadžića, a za to je postojao poseban razlog
Foto: EPA, Youtube Printscreen

Danas sahrana

ZORAN JE UMRO SA POSLEDNJOM NEOSTVARENOM ŽELJOM Sanjao je da igra Radovana Karadžića, a za to je postojao poseban razlog

Pop kultura -

Poslednja, neostvarena Poparina želja bila je da na filmu igra Radovana Karadžića, kaže Borislav Komad, najbolji prijatelj pokojnog Zorana Rankića.

Glumac je preminuo u staračkom domu, sam, zaboravljen i ogorčen što posle „Srećnih ljudi“ nije dobio nijednu veću ulogu. On je do poslednjeg dana priželjkivao da neko snimi film bivšem predsedniku Republike Srpske i da upravo njemu dodeli ulogu Karadžića.

foto: EPA

- Bilo mu je žao što su ga reditelji zaboravili. Voleo je glumu i smetalo mu je što mu nije pružena prilika da još više pokaže svoj raskošni talenat - kaže Poparin prijatelj Borislav Komad, koji se sa pokojnim glumcem družio poslednje četiri decenije.

Patio za Radovanom

- Nedavno mi je rekao: „Boro, ako jednog dana budu radili film o životu Radovana Karadžića, mnogo bih voleo da ga igram. Nas dvojica smo bili dobri prijatelji, a i sa ovom kosom ličim na njega". To mu je bila i ostala neostvarena želja.

Prema rečima sagovornika, Zoran i Radovan su započeli prijateljstvo još u mladosti, dok su obojica živeli u Sarajevu. - Zoran je u to vreme radio u tamošnjem pozorištu, dok je Radovan radio kao psihijatar u bolnici. Upoznali su se u biblioteci, spojila ih je ljubav prema knjigama. Tokom njihovog druženja Radovan se nije ni bavio politikom. Prestali su da se čuju i viđaju kada je Haški sud podigao optužnicu protiv Karadžića. Patio je zanjim kada su ga odveli u Hag.

Zoran Rankić biće sahranjen danas u 14.30 na Novom bežanijskom groblju.

foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs/Informer/Foto EPA/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja