DRUGI PUT SE UDALA SAMO 3 DANA NAKON RAZVODA! Džejn Fonda danas puni 82. godine, a  život joj je obeležila TRAGEDIJA!
Foto: Profimedia

trnovit put do zvezda

DRUGI PUT SE UDALA SAMO 3 DANA NAKON RAZVODA! Džejn Fonda danas puni 82. godine, a život joj je obeležila TRAGEDIJA!

Pop kultura -

Džejn Fonda, legendarna američka glumica, spisateljica, fitnes guru i politička aktivistkinja danas slavi 82. rođendan.

Reč je o dobitnici dva Oskara kojoj je karijera u nekim trenucima patila zbog njenog političkog aktivizma koji je počeo nakon što je snimljena na protestu protiv Vijetnamskog rata.

To učestvovanje u protestu izazvalo je brojne kontroverze, a glumicu su često optuživali da je antipatriota, odnosno da mrzi sve američko, pa je sada mnogo jasnije zašto joj je karijera ponekada nailazila na barijere.

foto: Profimedia

Uprkos tome, Džejn je nastavila da učestvuje u brojnim protestima, a udavala se čak tri puta. Sa prvim suprugom, francuskim scenaristom Rožeom Vadimom, venčala se 1965. godine, a tri godine kasnije dobili su ćerku Vanesu. Par se službeno razveo 1973. godine, a svega 3 dana nakon toga, plavokosa glumica već je bila u novom braku.

Njen drugi suprug bio je aktivista Tom Hajden s kojim se venčala u svom domu, a iste godine par je dobio sina Trija. Godine 1982. neslužbeno su usvojili afričko-američku tinejdžeriku Meri Luanu, ali ni taj brak nije potrajao predugo. Već 1990. godine par je predao papire za razvod.

Iako se često kaže "treća sreća", za Fondu nije bio srećan ni treći brak sa televizijskim tajkunom Tedom Tarnerom. Par se venčao na ranču 1991. godine, ali 10 godina kasnije bilo je gotovo. Poslednji muškarac s kojim je bila, a da se to javno znalo bio je producent Ričard Peri. Njihova veza počela je 2009. a završila se 2017. godine.

foto: Printscreen/Youtube

Ipak, najveća tragedija koju je glumica doživjela tokom svog privatno i poslovno aktivnog i bogatog života bilo je samoubistvo njene majke kada je imala samo 12 godina.

U dokumentarcu "Jane Fonda In Five Acts" glumica je otkrila da je njena majka patila od bipolarnog poremećaja, ali da je s godinama naučila kako da je razume i da joj oprostiti.

"Kad imate roditelja koji nije sposoban da se pojavi, vrati ljubav... Kao dete uvek mislite da ste vi nešto pogrešno uradili, dete ne razume da odrasla osoba može da greši, jer je zavisna o njoj u preživljavanju", jednom prilikom je izjavila glumica.

Bez obzira na sve životne izazove i godine, glumica i danas izgleda odlično.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Dnevnik.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track