Najnovije vesti

MOJA SESTRA JE POCEPALA KRALJEVSKU PORODICU KAO TORNADO! Samanta Markl rešila da raskrinka VOJVOTKINJU! Surovo ISKRENA!
Foto: Profimedia

NE ŠTEDI PORODICU

MOJA SESTRA JE POCEPALA KRALJEVSKU PORODICU KAO TORNADO! Samanta Markl rešila da raskrinka VOJVOTKINJU! Surovo ISKRENA!

Pop kultura
13:04h

Samanta Markl je polusestra Megan Markl  i ocenila je da saopštenja iz Bakingemske palate i od kraljice pokazuju da kraljevska porodica želi da popravi "veliku štetu" nastalu odlukom Harija i Megan da se povuku sa svojih dužnosti "ubrzo nakon venčanja iz bajke".

"Moja sestra je pocepala kraljevsku porodicu kao tornado", izjavila je u autorskom članku za strane medije polusestra Megan Markl Samanta. "S obzirom da je ova istorijska institucija blizu kolapsa, moramo se zapitati da se mir zaista može pronaći."

"Bilo bi najbolje da nikada nije došlo do svađe", dodala je Samanta.

foto: Profimedia

"Megan je znala koji su društveni zahtevi ulaska u kraljevsku porodicu. Trebala je da se zapita da li je voljna i da li će moći da se ponaša u skladu s očekivanjima. Kraljičine reči su pokazale veliku diplomatičnost, ali dosadašnje Meganino ponašanje nije bilo diplomatski", navela je Samanta, dodajući da diplomata ne bi "ispao iz sopstvene porodice".

Meganina polusestra je navela da su njeni prijatelji puštali negativne komentare o "toksičnoj" kraljevskoj porodici i istakla da je ona takođe dozvolila da se "nanese šteta našoj porodici preko prijatelja i PR savetnika". Samanta je optužila Megan da je posmatrala medijsku gungulu i mučila njihovog oca, a da nikad nije priskočila u njegovu odbranu, "što bi pravi humanitarac uradio".

"Tomas je bio neverovatan otac. Dao je svaki peni za njeno obrazovanje i brinuo za nju. Sada je osetljiv, sa srčanim problemom. On nema PR tim da mu spinuje dobru priču. Kraljica, u 93. godini, ne bi trebala da trpi stres posmatrajući kako joj se porodica raspada", navela je Samanta, navodeći da Megan nije pokušala da smanji štetu.

foto: Profimedia

"Ona zna kako ih je Harijev odlazak pogodio, a nije rekla ništa u njihovu odbranu", ističe Samanta.

"Ipak, u svom saopštenju, kraljica kaže da je posebno ponosna na to kako je Megan tako brzo postala deo porodice. Njeno visočanstvo ovde gradi mostove. Bilo bi dobro da i Megan isto uradi".

"Mogla je da izrazi zahvalnost za ljubaznost kraljice i princa Čarlsa. Mogla je izraziti zahvalnost svom ocu ili prvom mužu Trevoru koji joj je dao prilike za karijeru. Moja sestra je postala potpuno druga osoba koja je izabrala bogatstvo preko porodice".

Samanta je ocenila da Meganina odluka da ode nema ništa sa ponašanjem ostalih članova kraljevske porodice, niti rasom.

"Njeno venčanje sa princom Harijem je bilo puno simbolike etničkog ujedinjenja. Sveštenik i članovi hora su bili afričkog porekla. Bilo je to predivno ujedinjenje. Kraljevska porodica je to prigrlila. Poželeli su Megan dobrodošlicu u svoje živote, kulturu i omogućili joj da promoviće ljude svih rasa. Nisam nikad čula ništa rasističko da je izašlo iz Vindzora o mojoj sestri. Oni koji tvrde da su rasistički elementi isterali Megan su frustrirani što je njihova uzdanica bajkovita princeza nije uspela", navela je Samanta, dodajući da su se ti ljudi "opsednuti jednakošću zakačili svoje nade za Megan, nadajući se jednakošću rasa na višim ešalonima društva".

foto: Profimedia

"Hari i Megan su bar bili u pravu kad su odlučili da vrate 2,4 miliona funti koje su dobili za renoviranje kuće Frogmor i odbili da primaju javne fondove. Kraljica se u saopštenju nada da će Megan i Hari započeti srećan i miran život. Nadajmo se zarad moje sestre i kraljevske porodice da će ovaj dogovor dostići taj cilj. Plašim se da Meganina odluka (o povlačenju) nema veze sa selidbom u Kanadu zbog mirnog života kao mlade majke. Ništa u vezi njihovih poteza do sada ne ukazuje da zaista žele privatan život dalje od svetla reflektora", ističe Samanta.

"Paradirali su na crvenom tepihu, pokušali da se dogovore s Diznijem i postali prijatelji sa Klunijevima i drugim zvezdama. Ulizivanje magazinu Vog, modnoj i filmskoj industriji nije u skladu sa povlačenjem. Njihov cilj su slava i bogatstvo – postati Holivud", ocenila je Meganina polusestra.

Ona je istakla da Meganini ciljevi nisu u skladu sa onima kraljevske porodice.

"Lično, ja verujem da ona nikad nije očekivala da će se uklopiti u striktnu strukturu i tradicije kuće Vindzor. Čak i nakon braka zadržala je svog advokata i savetnika za javnost, što govori da nije bila voljna da raskine svoje veze sa starim životom. Možda je uvek imala ideju o povratku svom životu glumice i stilskog influensera".

"U saopštenju iz Bakingemeske palate navodi se da su Saseksovi istakli da će nastaviti da podržavaju vrednosti Njenog visočanstva. Brinem se da je ovo saopštenje da sačuvaju obraz, što neće uspeti u stvarnosti", navela je Samanta, dodajći da se kraljevska porodica se uvek protivila trgovanju i korporativnim naporima van njih.

"Ako Megan i Hari žele da ispoštuju kraljicu, konsultiraće je pre nego što sklope dogovore. Ona misli da može da bude na vrhu sveta, ali korišćenje kraljevske porodice da stekne međunarodni glas je jeftino. Megan je bila TV glumica pre udaje za Harija i bez njega se ne bi našla na naslovnim stranama svih novina i magazina".

"U Sjedinjenim Državama je štampa i dalje pozitivna, hvale njene pokušaje da modernizuje britansku monarhiju i govore kako je ona super. Mediji u Kaliforniji i Njujorku će verovatno ostati u njenom ćošku, ali mislim da Megan i Hari nikad neće moći da izađu iz senke princa Vilijama i njegove žene Ketrin. Oni su primer, oni su ikone. Nema poređenja".

"Jasno je da se Megan stara za Arčija, ali ja brinem za njegovu budućnost. Izgleda da nisu mnogo uzeti u obzir njegovi rođaci Džordž, Šarlot i Luis niti koliko će ih on često viđati. Hari je stavio Megan iznad svog brata, oca i bake. Podeljena kuća ne može opstati".

"Plašim se da Megan i Hari nikada neće pronaći pravu sreću. Nisu mogli pronaći zadovoljstvo u kraljevskoj porodici, da li će moći da ga pronađu van nje?", zapitala se Samanta.

"Možda će se sastajati sa savetnicima koji će im pomoći da zacele rane. Možda će nadoknaditi štetu tako što će se izviniti. Trebamo iskrenost i dostojanstvo od Megan kako bi pronašli mir. Onda će možda ona imati mir potreban da nastavi dalje. Volela sam moju sestru, ali ne volim osobu u koju se pretvorila", zaključila je Samanta.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Sun, Blic/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...