OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG SU MEGAN I HARI POBEGLI IZ BRITANIJE! 2 stvari više NISU mogli da PODNESU!
Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Zbog ovoga su se preselili u Kanadu

OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG SU MEGAN I HARI POBEGLI IZ BRITANIJE! 2 stvari više NISU mogli da PODNESU!

Pop kultura -

Od kada su odlučili da napuste Veliku Britaniju i kraljevske dužnosti, njih dvoje su glavna tema medija, pa je tako propraćen i njihov odlazak na drugi kontinent, gde će živeti

Britanski princ Hari pridružio se supruzi Megan i njihovom osmomesečnom sinu Arčiju Harisonu u Kanadi, gde će ubuduće nastaviti život. Odluku o preseljenju u tu zemlju doneli su iz više razloga, a kao glavni povod tamošnji mediji navode želju bračnog para da pobegne od tabloida i rastućeg rasizma u domovini.

Kuća od 13 miliona dolara

Princ Hari sleteo je na aerodrom u Vankuver juče u ranim jutarnjim satima po evropskom vremenu, a dočekali su ga paparaci. Takva dobrodošlica mogla se i očekivati ako se uzme u obzir da su on i njegova supruga jedna od najaktuelnijih tema u svetu od momenta kad su odlučili da napuste kraljevske dužnosti. Hari se nije dugo zadržao u Vankuveru jer ga je tamo već čekao drugi avionu, kojim je prevezen do ostrva Viktorija. Nakon 25 minuta leta sleteo je na aerodrom gde je ceo jedan sprat bio zatvoren zbog njegovog dolaska, obezbeđenje ga je čekalo na pisti i nakon toga su ga odvezli u novi dom, kuću od 13 miliona evra na samoj obali okeana. U njoj će porodica doskorašnjeg britanskog prestolonaslednika nastaviti život, ali bez famozne titule Njihovo kraljevsko visočanstvo.

foto: Profimedia

Dok se oni privikavaju na nove uslove i sredinu, mediji u Londonu ne prestaju da izveštavaju o tome zašto su Hari i Megan odlučili da napuste Veliku Britaniju. Prema prvoj verziji, razlog je taj što više nisu mogli da podnesu rasizam, čija je meta sve više bila Megan. Upravo o tome govorili su i pojedini parlamentarci. Klajv Luis, poslanik Ujedinjene kraljevske laburističke stranke, kaže da je na primeru Harijeve supruge jasno da rasizam postoji. - Na primeru Megan, odnosno načinu na koji se prema njoj postupa u medijima, vidimo da je rasizam stvarnost i u 21. veku - rekao je on.

Strah od najgoreg

Drugi motiv za beg iz Britanije mogao bi da bude strah da se Megan ne dogodi sudbina kakva je zadesila Harijevu majku, princezu Dajanu. Čak je i on sam jednom prilikom, upoređujući tretman svoje supruge i pokojne majke od strane medija, rekao da strahuje od najgoreg. - Moj najdublji strah je da se istorija ne ponovi. Gledao sam šta se događa kad je neko koga volim rastrzan i izložen linču i osudi za svaki svoj potez. Zbog toga sam izgubio majku, a sad gledam kako moja supruga postaje žrtva istih okolnosti. Verujemo u slobodu medija, objektivnost i istinitost pri izveštavanju. Nažalost, moja supruga jedna je od žrtava britanskog lista koji i ne razmišlja o posledicama koje mogu da izazovu neistine koje plasira - kazao je Hari.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Ivan Ercegovčević/Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track