IGOR UZEO I SNAJPER U RUKE! Nikad nisam bio u ovakvoj situaciji: Snimio film o svom studiranju pa napravio LOM! (FOTO)
Foto: Promo

VELIKI IZAZOV

IGOR UZEO I SNAJPER U RUKE! Nikad nisam bio u ovakvoj situaciji: Snimio film o svom studiranju pa napravio LOM! (FOTO)

Pop kultura -

Kratki film "Ubistvo radi ubistva ili umetnost radi umetnosti" Davida Jovanovića je priča o Igoru, studentu filmske režije, koji je u nedoumici sa samim sobom o nekim bitnim pitanjima vezanim za sam proces nastanka filma i o filmu uopšte.

On, naime, rešava da snimi ispitni film o svom studiranju u kome je svaka scena žanrovski drugačija, koji možda i nema poentu, koji ne daje nikakve odgovore, ali postavlja mnoga pitanja. Za glavne junake Igor uzima sebe i svoju klasu.

foto: Aleksandar Anđelković

Nikola Pavlović koji tumači Igora priznao nam je da je ovo za njega bio veliki izazov.

"Rad na ovom filmu je za mene bilo jedno potpuno novo i uzbudljivo iskustvo. Sam proces i rad na ulozi se sastojao od analiziranja filmova razlitičitih autora sa rediteljem, razvoja scenarija, razgovora o kostimu, lokacijama snimanja, rekviziti, pa sve do treninga sa profesionalnim kaskaderima i obuke za rukovanje snajperom. Izazov mi je bio stavim sebe u neke meni nepoznate i, do sada, neistražene glumačke okolnosti i da u Igoru otkrijem razne nijanse koje bi se u zavisnosti od žanra u kome se nalazi menjale. Zahvaljujući talentovanoj ekipi, divnoj atmosferi na snimanju i velikom poverenju koje je u mene imao David, ja sam jako zadovoljan rezultatom. Radujem se premijeri i reakcijama nakon projekcije", izjavio je Nikola.

Polusatni ispitni film 3. godine filmske režije FDU "Ubistvo radi ubistva ili umetnost radi umetnosti" biće premijerno prikazan na zajedničkoj projekciji u četvrtak, 6. februara od 19 sati, u Kombank dvorani.

foto: Promo

Kurir/Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track