GLOGI JE BIO VELIKI GOSPODIN I ŠMEKER! Vukašin Marković otvorio dušu: Ne vidim koja bi vrata bila zatvorena tom ČOVEKU!
Foto: Dragan Kadić, Nemanja Pančić

PRISETIO SE

GLOGI JE BIO VELIKI GOSPODIN I ŠMEKER! Vukašin Marković otvorio dušu: Ne vidim koja bi vrata bila zatvorena tom ČOVEKU!

Pop kultura -

Vukašin Marković sa Nebojšom Glogovcem upoznao se tokom snimanja "Porodičnog blaga". U seriji, Nebojša je igrao njegovog brata Zlatka, a vremenom, kako kaže, kao da su i stvarno postali porodica.

"Pamtiću ga po svim tim godinama koje smo proveli zajedno, sarađivali i družili se, kao i svemu tome što sam od njega naučio. Glogovac mi je pomagao dosta, svi članovi porodice u seriji su bili vrlo blagonakloni prema meni, s obzirom da sam u tom svetu, oduvek, početnik. Vrlo su bili tu za mene, Glogovac je bio jedan od njih. On, pokojni Žika Milenković, pokojni Bata Živojinović... To su bila tri najbliskija čoveka, saradnika i prijatelja u okviru tog mog iskustva. Sa njima sam najviše snimao i najviše se družio. Glogovac je bio najmlađi od njih i, možda, nekako najbliskiji u tom smislu", rekao je Vukašin.

"Osećao sam se kao u pravoj porodici, mi smo to dugo snimali i dugo vremena proveli zajedno, da takva jedna velika bliskost može da se stekne samo prilikom razmene pravih emocija", objasnio je on.

Marković se nada da će makar još jednom u životu upoznati tako "istinski velikog gospodina i šmekera" kao što je bio Nebojša.

"Sve vezano za njega je bila anegdota, konstantno je bio duhovit, konstantno je provaljivao fore i zasmejavao ljude. Bio je neizmerno duhovit, čovek koji je imao prefinjen i istančan ukus i meru i šlif, umeo je da bude strašno odmeren, neverovatno šarmantan. Verujem da, dužina životnog veka ga je sprečila, ali ja ne vidim koja bi vrata bila zatvorena tom čoveku sa tim svojim kvalitetima koji su bili evidentni i da sa njegovim načinom koji je bio spontan i iskren. Retko ste nailazili na takvu osobu, ja prvi put u životu i poslednji. Nadam se da ću upoznati još nekog tako istinski velikog gospodina i šmekera!" zaključio je Vukašin.

Podsetimo, Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine nakon teške bolesti.

Kurir.rs/Telegraf/Foto: Dragan Kadić, Nemanja Pančić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track