POLITIČARI POPUSTILI POD PRITISKOM: Gradski park u Čačku nosiće ime po Sonji Savić
Foto: Kurir, Profimedia

opametili se

POLITIČARI POPUSTILI POD PRITISKOM: Gradski park u Čačku nosiće ime po Sonji Savić

Pop kultura -

Slavna glumica u svom rodnom Čačku nije dobila ulicu, ali će po njoj biti nazvan park kod Železničke stanice, najavila je zamenica gradonačelnika Milica Dačić

Političari u Čačku su pod pritiskom javnosti odlučili da po glumici Sonji Savić nazovu mali park u blizini železničke stanice.

Nema naznaka kad će ova inicijativa biti realizovana, ali prethodnih dana tema u medijima je bila odluka da ona nije dostojna kao ličnost da dobije ulicu u svom rodnog gradu.

- Sonja Savić nije dobila ulicu jer će po njenom imenu biti nazvan park kod Železničke stanice. Smatramo da drugi po veličini gradski park zaslužuje da ponese njeno ime. To je zapravo razlog. Nema tu nikakvog uplitanja privatnog života, pogotovo kod ljudi koji su se bavili umetnošću i kod kojih je potpuno odvojen javni i privatni život - tvrdi zamenica gradonačelnika Čačka Milica Dačić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen/Youtube

Ulice sa svojim imenom prvi put će u Čačku dobiti pisac i nobelovac Ivo Andrić, naučnik Mihailo Pupin, naučnica Mileva Ajnštajn, pisac Miloš Crnjanski, pesnik Duško Radović, košarkaš Radivoj Korać, matematičar Mihailo Petrović Alas i drugi. Takođe, ulice su dobili i Čačani koji su poginuli u ratnim dejstvima tokom devedesetih godina prošlog veka, ali ne i jedna od najvećih srpskih glumica. - Svako ima pravo da donese odluku kakvu želi. Sonja je bila idol, a i danas je mnogima. Isto kao Dženis Džoplin i Dorsi. Nikako ne treba mešati socijalni život s onim što je ona značila. Platila je cenu jednog specifičnog života.

Bežanjem od stvarnosti bežala je od jednog formata koji je želela da promeni - kaže za Kurir Bule Goncić.

Reditelja Milutina Petrovića obradovala je vest da će Sonja dobiti park. - Nije ni ona volela njihov način života. Sreća je što njeni roditelji nisu živi, pa da gledaju i prolaze kroz sve ovo što se dešava - kratko je prokomentarisao reditelj.

Sonja Savić umrla je u septembru 2008. u 47. godini. Bila je poznata na prostoru čitave bivše Jugoslavije po nizu filmskih uloga, u filmovima „Davitelj protiv davitelja“, „Una“, „Čavke“, „Šećerna vodica“, „Balkanski špijun“, „Kako je propao rokenrol“, „Mi nismo anđeli“ i mnogim drugim.

Denis Čehović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track