DOBAR START OSTVARENJA SRDANA GOLUBOVIĆA: Ovacije i suze za film Otac u Berlinu!
Foto: Maja Medić

Premijera

DOBAR START OSTVARENJA SRDANA GOLUBOVIĆA: Ovacije i suze za film Otac u Berlinu!

Pop kultura -

Od gubitnika do heroja: Reditelj već treći put učestvuje na Berlinalu, a nakon projekcije je desetominutnim aplauzom pozdravljen Goran Bogdan, kao i autorska ekipa

Na 70. Filmskom festivalu u Berlinu u subotu je premijerno prikazan film „Otac“ Srdana Golubovića u selekciji „Panorama“.

foto: Maja Medić

Proslavljeni reditelj već treći put učestvuje na Berlinalu, a nakon projekcije 10 minuta su trajale ovacije njemu i glavnom glumcu Goranu Bogdanu.

foto: Maja Medić

- Ovo je topao i dirljiv film. Svet je video i drugo lice Srbije - samo su neke od reakcija ljudi iz publike koji su izlazili iz sale brišući suze.

foto: Maja Medić

„Otac“ prati priču čoveka (Goran Bogdan) kome je centar za socijalni rad oduzeo decu, a on, suočen s birokratijom i korupcijom, kreće pešice za Beograd kao vid protesta. Bogdan je za ulogu oca Nikole dobio i sjajne kritike Alana Hantera.

foto: Maja Medić

- Film Srdana Golubovića kombinuje društveni realizam filmova koji slamaju srce, što srećemo u filmovima braće Darden, sa pričom o običnom čoveku znanom iz filmova Frenka Kapre. On koristi ovu priču kako bi stvorio film u slavu svakodnevnih dela pojedinca. Posebno je impresivna glumačka kreacija Gorana Bogdan. Tu je gotovo opipljiva upečatljivost u njegovoj krajnjoj iscpljenosti i turobnoj odlučnosti. Gledaoci veruju da je tu reč o razumnom čoveku koga čist instinkt navodi da uradi tu jednu stvar za koju veruje da će decu vratiti u njegovo naručje, gde im je i pravo mesto - piše Hanter.

Pored Bogdana, ostale uloge ostvarili su Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jovo Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić... Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a direktor fotografije je Aleksandar Ilić.

Veliku podršku filmu dale su Sloboda Mićalović, Jovana Stević i Milena Radulović, kao i kolege iz filmske industrije iz Srbije koje su prisustvovali premijeri. Nakon Berlinala „Otac“ će 28. februara otvoriti Fest, a u bioskope stiže 5. marta.

Ljubav više nije tajna SELFI SA DEVOJKOM JOVANOM STOJILJKOVIĆ

foto: Privatna Arhiva

Podršku Goranu Bogdanu u Berlinu pružila je i njegova devojka Jovana Stojiljković. Ona je prošle godine u istoj selekciji „Panorama“ bila s filmom „Šavovi“. Goran je nakon premijere napravio selfi u društvu njihove koleginice Jovane Stević.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto:Maja Medić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track