PORODIČNI KLANOVI OSVOJILI HOLIVUD: Glumci dobro unovčili nasleđeni talenat
Foto: Profimedia

Face

PORODIČNI KLANOVI OSVOJILI HOLIVUD: Glumci dobro unovčili nasleđeni talenat

Pop kultura -

Isto interesovanje Brojni su primeri roditelja i dece ili braće i sestara da su izabrali ista zanimanja i danas mogu da se pohvale da su neki od najuspešnijih glumaca na svetu

U Holivudu nije retkost da se pojavljuju glumci, reditelji, scenaristi sa istim prezimenom.

Najčešći slučaj je da deca krenu stopama svojih roditelja, pa se dešava da neki i prevaziđu one koji su im dali život. Čest je i slučaj da braća i sestre pokažu isti talenat. Ima dosta porodica koje su iznedrile talentovane filmske radnike koji su korak po korak došli do toga da postanu svetske poznate ličnosti koje zarađuju ogromne svote novca. Kurir vam predstavlja neke od njih.

BOLDVIN

foto: Profimedia

Kad se kaže porodica Boldvin, svi odmah pomisle na četvoricu braće: Aleka, Danijela, Vilijama i Stefana, koji su ostvarili zapažene glumačke karijere. Najstariji Alek je i najuspešniji, bio je u braku s holivudskom zvezdom Kim Bejsinger, s kojom ima ćerku. Deo ove porodice postao je i Džastin Biber, koji se oženio Stefanovom ćerkom, manekenkom Hejli Boldvin.

ROBERTS

foto: EPA

Oskarovka Džulija Roberts nije jedina zvezda u svojoj porodici. I njen brat Erik ostvario je zapaženu karijeru, jednom je bio i nominovan za Oskara u kategoriji za najbolju sporednu ulogu. Brat i sestra nisu pričali 14 godina. Džulija je pomogla njegovoj bivšoj ženi, takođe glumici Keli Kaningem, da dobije starateljstvo nad njihovom ćerkom Emom, koja takođe gradi karijeru u Holivudu i zasad joj odlično ide.

KOPOLA

foto: Profimedia

Frensis Ford Kopola, reditelj kultnog filma „Kum“, stoji iza brojnih velikih holivudskih ostvarenja. Njegova ćerka Sofija Kopola nasledila je njegov talenat za režiju, a ona između ostalih potpisuje i filmove „Izgubljeni u prevodu“ i „Marija Antoaneta“. Sestrići čuvenog režisera su glumci Nikolas Kejdž i Džejson Švarcman.

DAGLAS

foto: EPA

Kirk Daglas, koji je nedavno preminuo u 104. godini, iza sebe je ostavio oko 60 filmskih uloga, od kojih je najpoznatiji Spartak iz istoimenog filma Stenlija Kjubrika. Njegova prva supruga bila je glumica Dajana Dil, a njihov sin Majkl Daglas je krenuo njihovim stopama i postao dvostruki oskarovac. I njegov mlađi brat Džoel se bavio glumom, ali ne toliko uspešno. Porodici Daglas pripada i Ketrin Zita Džons, holivudska zvezda koja je dugo u braku s Majklom.

ŠIN - ESTEVEZ

foto: Profimedia

Martin Šin je filmska legenda. Snimio je više od 250 filmova. Njegovi sinovi Emilio Estevez i Čarli Šin su takođe uspešni glumci, mada je Čarli poslednjih godina više aktuelan po burnom životu, skandalima i ljubavnim aferama nego po zapaženim ulogama. Čarli je bio u braku s koleginicom Deniz Ričards, dok je Emilio bio oženjen pevačicom Polom Abdul.

(Kurir.rs / Nevena Mijušković / Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track