NIKOLA ROKVIĆ DEO AKCIJE JA SAM VOLONTER: Apelujem posebno na mlade da nam se pridruže i volontiraju
Foto: Marina Lopičić, Printscreen

Za primer

NIKOLA ROKVIĆ DEO AKCIJE JA SAM VOLONTER: Apelujem posebno na mlade da nam se pridruže i volontiraju

Pop kultura -

Ideja je da u novobeogradskim blokovima pomognemo
najugroženijima. Okupio sam nekoliko drugara iz kraja i iskoristio svoje društvene mreže za širenje akcije, rekao je pevač

Nakon što je MUP pozvao sve zainteresovane da im se pridruže u pružanju pomoći starijim građanima i drugim rizičnim grupama, Nikola Rokvić prijavio se da bude volonter.

Poznati pevač pomaže u pakovanju paketa u Areni, a kako kaže za Kurir, sve je počelo kao želja da pomogne svojim komšijama.

- Ideja je bila da u novobeogradskim blokovima pomognemo najugroženijima. Okupio sam nekoliko drugara iz kraja i iskoristio svoje društvene mreže, na kojima imam dosta pratilaca kao alat za plasiranje cele akcije i širenja iste - kaže Nikola.

On ističe da su naišli na problem, koji su ipak, brzo rešili.

- Kako osobe starije od 65 godina uglavnom nemaju društvene mreže, našli smo se u problem. Došli smo na ideju da proširimo grupu i tada se javio veliki broj volontera. Iz dana u dan menjali smo smer akcije i osmislili da je najbolje da svako od nas pokrene samostalni poduhvat u svom ulazu, zgradi, komšiluku... Naravno, i sve u saradnji sa upravnicima zgrada - ističe Nikola.

Ubrzo, kako kaže, na mnogim zgradama osvanuli su natpisi sa informacijama i kontaktom osoba koje su spremne da na bilo koji način pomognu ugroženima.

- Sada, pošto verujemo da je većina ugroženih u svojim stanovima, veoma je važno da volonteri stupe u kontakt sa upravnicima i da kontaktiraju sa ugroženima. Sada imam listu volontera i iz kojih su blokova, tako da, kada mi se neko javi da mu je potrebna pomoć, šaljem najbližeg volontera kako bi u što kraćem roku stigao do ugroženog - objašnjava Rokvić i dodaje da sada svako od njih ima po nekoliko domaćinstava o kojima brine.

Na kraju, pozvao je građane Srbije da ostanu kod kuće ili da, ukoliko su u mogućnosti, slede njegov primer i pomognu.

- Ostanite kod kuće, ako ne morate zbog posla ili nabavke da izlazite! Isto tako, apelujem na mlade da se prijave na oficijalni sajt za volontere Budivolonter.gov.rs i učestvuju u akciji! - zaključuje pevač.

Solidarni

Okanović i Savić pomažu sugrađanima

Poznati glumci Nenad Okanović i Viktor Savić takođe volontoraju. Viktor je na Instagram profilu pozvao mlade komšije da se prijave Volonterskom servisu opštine Čukarica.

- Uz vaše angažovanje naši najstariji sugrađani dobiće svu neophodnu pomoć da prevaziđu ovu tešku situaciju. Budimo solidarni - rekao je Savić. Okanović čeka poziv da bude raspoređen, a u akciju je uključio i svoju suprugu i decu.

foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

Kurir / M. Vujović

Foto: Printscreen, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track