Najnovije vesti

ODRŽAVA SE ALTERNATIVNA EVROVIZIJA: Evropa će ipak videti grupu Hurricane
Foto: Zorana Jevtić

Šou

ODRŽAVA SE ALTERNATIVNA EVROVIZIJA: Evropa će ipak videti grupu Hurricane

Pop kultura

Pevaju… Holandski javni servis organizovaće ove godine, umesto klasičnog takmičenja, poseban program, pa će se 41 zemlja ipak predstaviti, uključujući i naš trio

Umesto Evrovizije u Roterdamu, koja je otkazana zbog koronavirusa, fanovi ovog takmičenja gledaće alternativni televizijski šou. To znači da će se svi izvođači, uključujući i našu grupu Hurricane, predstaviti publici u Evropi.

Evropska radiodifuzna unija je u saradnji s holandskim javnim servisom, koji je trebalo da organizuje ovogodišnju Pesmu Evrovizije, potvrdila da je u pripremi novi program koji će se emitovati 16. maja umesto finala otkazane Evrovizije.

Poseban program pod nazivom „Eurovision: Europe Shine A Light“ okupiće 41 ovogodišnjeg učesnika, ali i stare izvođače, koji će izvesti hitove Evrovizije na prepoznatljivim mestima širom Evrope.

Voditelji programa biće Šantal Janzen, Edsilija Rombli i Jan Smit, koji su bili najavljeni i kao voditelji otkazanog takmičenja.

- Pokušaćemo da 16. maja ujedinimo Evropu jedinstvenim televizijskim programom. Pozivamo sve emitere koji su hteli da pošalju predstavnike na ovogodišnju Evroviziju i druge članove EBU da emituju ovu emisiju u duhu jedinstva i zajedništva - rekao je izvršni supervizor Evrosonga Jon Ola Sand.

Radio-televizija Srbije je pokazala interesovanje za prenos posebnog evrovizijskog programa.

Kurir.rs/J. S./Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...