AKCIJA FILMSKOG CENTRA SRBIJE: Pogledajte filmove o Geršmanu i Gagarinu
Foto: Printscreen

Mladi autori

AKCIJA FILMSKOG CENTRA SRBIJE: Pogledajte filmove o Geršmanu i Gagarinu

Pop kultura -

Prvi put šira publika može da vidi dokumentarce i kratke filmove „Lav s onoga svijeta“ Marka Cvejića, „Kosmonaut lutalica“ i „Kako je nastao Ljiljan“ Marije Milanović Lazarevski, „Izlaz u slučaju opasnosti“ Vladimira Tagića, „Smrt majke Jugovića“ Mihaila Dragaša, „Viljuška puna ljubavi“ Milice Jovčić i Aleksandre Milenković i „Gagarin i ja“ Mihajla Jeftića

Filmski centar Srbije (FCS), na svom tek pokrenutom Jutjub kanalu posvećenom domaćoj kinematografiji, tokom prethodnih dana objavio je sedam novih filmova za besplatno gledanje.

Prvi put šira publika može da vidi dokumentarce i kratke filmove „Lav s onoga svijeta“ Marka Cvejića, „Kosmonaut lutalica“ i „Kako je nastao Ljiljan“ Marije Milanović Lazarevski, „Izlaz u slučaju opasnosti“ Vladimira Tagića, „Smrt majke Jugovića“ Mihaila Dragaša, „Viljuška puna ljubavi“ Milice Jovčić i Aleksandre Milenković i „Gagarin i ja“ Mihajla Jeftića.

- Raduje me informacija da je naš kanal za ovako kratko vreme počelo da prati više od 6.500 ljudi, sa preko 40.000 pregleda. To znači da publika za ove, ne toliko zastupljene filmove, postoji. Ovo je i način na koji se razvija publika, ali motivišu i autori. Ideja je da uskoro počnemo i s postavljanjem po jednog kratkog filma nedeljno naših proslavljenih autora - kaže direktor FCS Gordan Matić.

„Lav s onoga svijeta“ je dokumentarna priča o Lavu Geršmanu, savremenom svecu, proroku moderne Srbije, ideološkom i moralnom emigrantu, cirkusantu i zabavljaču. Vredan pažnje je film „Gagarin i ja“ o devetogodišnjem Ivanu, njegovom hrčku i Juriju Gagarinu.

Kurir.rs/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track