Najnovije vesti

UMETNIK IZGUBIO BORBU SA KORONOM: Preminuo slikar Ljubiša Đurić, kog su obožavali u Parizu i Beogradu!
Foto: Dado Đolas

TUGA

UMETNIK IZGUBIO BORBU SA KORONOM: Preminuo slikar Ljubiša Đurić, kog su obožavali u Parizu i Beogradu!

Pop kultura

Đurić je poslednjih godina živeo i radio u Beogradu i Parizu, bio je član ULUS, SULUJ i udruženja francuskih umetnika "La maison des artistes", i ostavio trag na srpskoj i evropskoj umetničkoj sceni

Poznati slikar i umetnik Ljubiša Đurić preminuo je u Beogradu od posledica virusa korona, objavila je njegova porodica.

Đurić je poslednjih godina živeo i radio u Beogradu i Parizu, bio je član ULUS, SULUJ i udruženja francuskih umetnika "La maison des artistes", i ostavio trag na srpskoj i evropskoj umetničkoj sceni.

Za svoje bogato umetničko stvaralaštvo ostvojio je mnogobrojne nagrade i priznanja, među kojima nagradu "Cvijeta Zuzorić", Nagradu grada Beograda, prvu nagradu Cetinjskog salona i druge.

foto: Dado Đilas

Ljubiša Đurić bio je osnivač jedinog simpozijuma za dizajn nakita u Srbiji "MajdanArt", a kao glavni dizajner nakita u "Zlatari Majdanpek" radio je više od 30 godina i dizajnirao više od 200 kolekcija nakita.

Đurić je rođen 1949. u Majdanpeku, završio je Višu pedagošku školu u Beogradu, a zatim diplomirao i magistrirao u klasi profesora Dragana Lubarde na Akademiji likovih umetnosti u Beogradu 1985. godine. Studirao je i istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu.

Priredio je brojne samostalne i bio učesnik na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Poslednjih godina radio je na ciklusima pod nazivom "Rađanje". Vreme i mesto sahrane umetnika biće naknadno objavljeni.

Kurir/ Beta, foto Dado Đilas

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...