NE MISLIM DA BAŠ SVE TREBA DA SE OPROSTI! Šok intervju Ive Štrljić: Svakome dajte ono mesto u životu KOJE SU ZASLUŽILI!
Foto: Zorana Jevtić

bez dlake na jeziku

NE MISLIM DA BAŠ SVE TREBA DA SE OPROSTI! Šok intervju Ive Štrljić: Svakome dajte ono mesto u životu KOJE SU ZASLUŽILI!

Pop kultura -

Iva Štrljić objasnila je zašto smagtra da te treba oprostiti baš svakome, te otkrila da je ona neko ko zna i da ne oprosti. Kako ističe, svakome u životu treba dodeliti mesto isključivo po zasluzi, radi očuvanja samopoštovanja.

Neko ste ko zrači pozitivnom energijom i retko je ko imao prilike da vas vidi tužnu i neraspoloženu. Da li je osmeh vaš odbrambeni mehanizam ili pak želite da kroz život idete uzdignute glave?

"Čoveka najbolje opisuje njegov osećaj za meru, u tome je sve, ceo jedan čovek! Ko pređe tu granicu i pretera, taj samog sebe umanji. Ne mislim da je ukusno i pristojno svetu pokazivati koliko ti je teško u nekom trenutku. A rekla bih da nije ni damski."

Da li ste nekada bili na dnu i kako ste znali da se izborite sa tom situacijom?

"Imam jednu dobru crtu u karakteru, a to je osobina da ni od kakve borbe ne odustajem. Mislim da mi je baš to pomagalo u teškim situacijama, kao i želja da stvari vidim lepšim i da se nadam da će nešto radosno i prijatno ipak da se desi. I uvek bi se i dešavalo, zato što su borci u životu nagrađeni. Duboko verujem u to."

Koliko vas je život učinio hrabrom ženom?

"Uvek ću dati sve od sebe, pokazaću kada mi je stalo, pružiću ruku podrške, reći ću izvini ako sam pogrešila, neću zaboravljati ljude onda kada im je teško, biću zahvalna, čuvaću tajnu, reći ću šta mislim tako da nikog ne povredim, a ipak iznesem stav. Neću zapostavljati stare prijatelje dolaskom novih uspeha u moj život, pamtiću dobra dela i podršku. I kakvi god vetrovi bili oko mene, umeću sa njima. Zato da, učinio me je hrabrom... Jer sve ovo se ne može bez hrabrosti."

Da li lako opraštate?

"Ne mislim da baš sve treba da se oprosti. Umem i da ne oprostim. Kada sam bila mlađa bila sam drugačija, ali s vremenom shvatite da ljudima treba da dodelite ono mesto koje su zaslužili i da je to jedini način da sačuvate samopoštovanje."

Da li se plašite starosti?

"Ne. Ja joj se radujem. Nikada se ne bih vratila ni u svoju petnaestu ni u svoju dvadesetu... S godinama sve dobija smisao i svežinu."

Da li i dalje gajite dete u sebi?

"Da. Moji poznanici to primećuju kod mene više nego što to vidim ja. Inače, mnogo volim decu i deca mojih prijatelja baš vole da se druže sa mnom i od svih svojih osobina mislim da sam na tu posebno ponosna."

Kako gledate na brak?

"Umetnost je biti srećan. A sreća ima različite oblike. Važno je voleti i biti voljen kako god se taj vaš zagrljaj nazivao... Brakom, vezom, zajednicom, situacijom... Kako god ako si srećan."

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, M.G/Blic/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track