PROSLAVIO JU JE CVAT LIPE NA BALKANU! Udala se u Hrvatskoj, pa ostala bez krova nad glavom: Sad živi u KONTEJNERU!
Foto: Printscreen

Nevena Ristić Vukes

PROSLAVIO JU JE CVAT LIPE NA BALKANU! Udala se u Hrvatskoj, pa ostala bez krova nad glavom: Sad živi u KONTEJNERU!

Pop kultura -

Glumica Nevena Ristić Vukes i njen suprug Marko posle strašnog zemljotresa u Hrvatskoj koji se dogodio 22. marta, od opštine su dobili kontejner u kojem su nastavili svoj život.

Inače, Nevenu Ristić mnogi pamte iz serije "Cvat lipe na Balkanu", gde je sa svega 21 godinom imala glavnu ulogu - Vere Inde Korać. Za poslednjih osam godina njen život se, pak, u mnogim segmentima promenio. Nakon uloge u ovoj televizijskoj seriji nastavila je da dobija uloge u brojnim drugim ostvarenjima kao što su "Vojna akademija", "Prvaci sveta"... Međutim, mnoge je iznenadila kada je odlučila da se uda i zauvek preseli u Hrvatsku.

Jednom prilikom za javnost je ispričala kako nije u prvom trenutku rekla roditeljima da je zaprošena, već da je to dugo krila, iako je imala 26 godina u tom trenutku.

"Iz želje da ne pravimo veliku dramu oko toga što smo se verili, nikome ništa nismo pričali. Sve dok najbliži nisu primetili novi prsten na mojoj ruci, pa su morala da uslede objašnjenja. Svi su radosno primili tu novost i sad željno iščekuju veliki dan. Svadbu smo zakazali za leto", ispričala je glumica pre nekoliko godina.

Razdvojenost im nikada nije predstavljala problem.

"Samo u početku sam mislila da je naša veza nemoguća misija. Dosta sam joj se opirala i sumnjala u nju. Kad je zaljubljenost počela da prerasta u čistu ljubav, onda su se, odnekud, u Marku i meni rodila snaga i neka posebna radost, zahvalnost što smo se pronašli. Meni to liči na poznati citat iz "Malog princa": 'Jer svi nešto stalno traže, a čovek nikako da shvati da sve što traži može pronaći u samo jednoj jedinoj ruži'. Kad se ta ruža nađe u moru svega što nas okružuje, kilometar tamo ili ovamo koji treba da se pređe da bi se do nje stiglo prestane da bude problem", izjavila je nedavno Nevena za jedan magazin.

Potom, 2017. godine usledilo je bajkovito venčanje koje je bilo održano u malom mestu Marija Bistrica u kojem je mladoženja odrastao. Slavlju koje je priređeno u susednoj zemlji prisustvovale su i kolege iz Srbije, a Nevena je neretko pričala da je u Marku prepoznala pravu osobu za bračni život. Mladenci, koji se nikad nisu zamarali trivijalnim stvarima, uoči ceremonije imali su vrlo važan razgovor.

"To jutro smo Marko i ja dobili poziv od sveštenika koji je trebalo da nas venča da dođemo do crkve na razgovor. Bez razmišljanja smo otišli, a taj susret nas je, iako bi možda drugi gunđali što ih na dan svadbe neko budi u osam ujutru, rasteretio svakog pritiska. Reči koje smo dobili od njega zaključali smo u srca", ispričala je glumica, a potom dodala: "Nismo se nimalo uznemirili zbog kiše, jer na nju nismo mogli uticati, to je bila viša sila. Ipak, ona je prestala desetak minuta pre nego što smo sklopili brak. Posle toga se sunce probilo kroz oblake. Verujem da je svako prisutan na svoj način razumeo to što se dogodilo, a za mene i Marka je to bila potvrda da radimo pravu stvar."

Krajem 2019. godine sa suprugom objavila je i pesmu, a zajedno su glumili u spotu. Marko je imao zanimljive reči u vezi njihove saradnje.

"Raditi sa Nevenom je uvek zanimljivo i dinamično. Ona voli svoj posao i vrlo je neobična u svom stvaranju i dok glumi i dok piše, a i dok režira. Postoji nešto originalno, mogu reći kao njen pečat, u svemu što radi. Pedantno se bavi osećajima, i onda čini mi se svim kolegama, a i meni preostaje da je samo pratim u tome. Već smo naučili za ovo vreme da radimo zajedno, da se razumemo, što nije baš tako bilo na samom početku. jer meni je trebalo vremena da se opustim pred kamerama. Ipak sam ja pevač, to je moj teren i tu sam siguran, a spotovi su za mene bili strani teren. Tu mi je Nevena pomogla sa svojim glumačkim iskustvom i vremenom sam stekao poverenje", izjavio je hrvatski pevač.

Međutim, kada je u u martu razoran zemljotres pogodio Zagreb, prema Neveninim rečima njihova kuća je bila srušena.

"U Hrvatskoj se 22. marta dogodio zemljotres, koji je dodatno promenio živote ljudi. Između ostalog i nama. Mi smo nakon tog zemljotresa ostali bez doma i krova nad glavom. Nismo jedini, mnoge porodice su ostale bez svojih kuća", rekla je glumica, a potom dodala kako su njih dvoje život nastavili u kontejneru koji im je dodeli gradska opština Marija Bistrica: "Morali su da isplaniraju zemljište, jer nije bilo pogotno tlo da se postavi kontejner. Došao je veliki bager koji je nanosio zemlju, šoder i sve je to poravnao. Mi smo to pratili", pričala je ona u okviru "Našeg novog početka" na Instagramu, opisujući zajedno sa svojim dragim kako izgleda njihova borba za život.

I pored svega, par ne gubi volju za životom, već hrabro nastavlja da radi na tome da ponovo ima svoj dom.

Kurir.rs, M.G/Blic/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track