CRNI GRUJA DOBIJA NASTAVAK: Kultna serija u novim epizodama pratiće ubistvo kralja Aleksandra Obrenovića
Foto: Printscreen, Arhiva

Istražujemo Šta će se snimati POSLE vanrednog stanja

CRNI GRUJA DOBIJA NASTAVAK: Kultna serija u novim epizodama pratiće ubistvo kralja Aleksandra Obrenovića

Pop kultura -

Uz strane junake novi likovi su Apis, drugi crnorukci i kraljica Draga

Nikada se nije više snimalo serija nego u poslednje dve godine, a nakon vanrednog stanja u planu je da se radi nastavak serije „Crni Gruja“, saznaje Kurir.

Projekat nastao davne 2003. godine kao srpski odgovor na britanskog „Grnog Guju“ i fantastičnog Rouana Atkinsona u novim epizodama bavi se ubistvom kralja Aleksandra Obrenovića. Serija će i dalje biti prepuna simbolike i praviće parodiju srpske istorije i likova Aleksandra, Drage Mašin, ali i Apisa.

- Biće prikazano „pomereno vreme“ sa sličnom ekipom koja je bila u popularnom „Crnom Gruji“. Radni naslov je „Crna ruka“. Ova serija će na drugačiji način obznaniti period ubistva kralja Aleksandra Obrenovića, ali i sve što se tada dešavalo - jedino je o novom projektu dosad otkrio jedan od producenta Branislav Trifunović, koga trenutno gledamo u seriji „Tajkun“.

Tačan datum snimanja nove sezone serije nije još saopšten. Verovatno ćemo, s obzirom na producenta, ponovo kao Gruju gledati Sergeja Trifunovića, koga je nakon njegovog odlaska iz serije igrao Nenad Jezdić.

Glumac je 2003. godine snimio deset epizoda serije „Crni Gruja“, a iz serije je otišao zbog angažmana u nekoliko filmova.

U ulogu Crnog Gruje je potom uskočio fantastični Jezdić, koji će biti zamenjen „originalom“, jer i njega čeka snimanje „Kamiondžija“.

Ostaje nedoumica ko će igrati kralja Aleksandra i njegovu ženu Dragu, kao i crnorukce, što se još drži u tajnosti.

Nastavak „Kamiondžija“

Tika i Jezda novi Paja i Jare

Privode se kraju pripreme za snimanje serije radnog naslova „Vozi, kume“, koja je na neki način nastavak kultnih „Kamiondžija“. Nezaboravni Paja i Jare, to jest Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, dobiće svoje naslednike, koji 2020. žive sličnim životom nakon propasti njihovog preduzeća.

Glavne uloge planirano je da igraju, Tihomir Stanić i Nenad Jezdić, a scenario ponovo potpisuje Gordan Mihić. Mihić je prvobitno napisao 12 epizoda, a dobio je narudžbinu za osam, koje je uspeo da završi nekoliko meseci pre iznenadne smrti.

foto: Printscreen

Bjela vredan

Sprema „Tomu“ i „Čuvare formule“

I Dragan Bjelogrlić neće sedeti skrštenih ruku. Glumca i reditelja tokom 2020. godine očekuje snimanje dva filma. On će producirati film i seriju o Tomi Zdravkoviću, a najavio je ranije i snimanje svog novog projekta „Čuvari formule“. Film je inspirisan romanom „Rascepi“, snimaće se u Parizu i Beogradu i govori o grupi srpskih naučnika koji su pravili atomsko oružje u Vinči po nalogu vrha SFRJ i Tita.

foto: Privatna Arhiva, Damir Dervišagić

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Printscreen, arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track