NA DANAŠNJI DAN PRE GODINU DANA PREMINUO JE IGOR PERVIĆ: Poslednje momente života je proveo OVDE!
Foto: Dragana Udovičić

prerano otišao

NA DANAŠNJI DAN PRE GODINU DANA PREMINUO JE IGOR PERVIĆ: Poslednje momente života je proveo OVDE!

Pop kultura -

Na današnji dan preminuo je naš poznati glumac Igor Pervić, koji nas je nažalost prerano napustio, imao je samo 52 godine. On je podećamo poslednje momente svog života proveo u stanu svoje majke Lidije Pilipenko.

foto: Dragan Kadić

Igor Pervić je srpski glumac rođen u Beogradu 29. oktobra 1967. godine. Majka mu je balerina Lidija Pilipenko, a pokojni otac bio je pozorišni kritičar Muharem Pervić. Igor je glumac koji je dosta obećavao, naročito jer je uvek bio obdaren svojim mangupskim šarmom i dečačkom lepotom. Bio je jedan od najlepših muškaraca bivše Jugoslavije, devojčice su se masovno zaljubljivale u njega, a dečaci se pokušavali da ga imitiraju češljajući se, pevajući i svirajući kao on.

Prvi put se na ekranima pojavljuje sa samo 7 godina u tv drami „Porodični orkestar“, rame uz rame sa velikanima srpskog glumišta: Petrom Božovićem, Rahelom Ferari i Oliverom Marković. U 18 – oj godini, imao je priliku da zaigra u ostvarenju „Slučaj Laze Kostića“, u kojem mu je pripala uloga mladog pesnika. Posle skoro 30 godina, ponovo je dobio priliku da oživi Lazu Kostića u filmu Marka Marinkovića „Doba Dunđerskih“.

foto: Dragana Udovičić

Za Igora je ovo bila prevelika odgovornost, a ujedno i velika čast jer je njemu pripalo da „preslika“ jednog od naših najvećih pesnika, a takođe je, nakon što se obukao u kostim, od svih dobio reči hvale da izuzetno podseća na Lazu. Ovaj film, Igor je opisao kao film u kome se oslikavaju prave vrednosti, neke davno izgubljene vrednosti, koje danas gotovo da ne postoje.

Kada je reč o njegovom privatnom životu, ne zna baš previše. Bio je oženjen sa Jasmin Holbus i na kratko je bio u braku sa našom balerinom Jelenom Tinskom, a budući da je ona od njega starija 15 godina, ovaj brak nije naišao na odobravanje njegovih roditelja.

Posle toga, bio je u dugogodišnjoj vezi sa unukom jednog od nasih najlegendarnijih glumaca Miodraga Petrovića Čkalje – Jovanom Petrović. Nažalost, Igorova karijera je krenula nizvodno i to zbog njegovog konzumiranja narkotika, o čemu je više puta javno govorio. Sve je počelo kada je imao samo 13 godina, tada je prvi put probao lepak i zaradio prvi šamar od svojih roditelja. U 14 – oj godini se zbog droge iskrao iz kuće, a kaže da je tada pomišljao čak i na samoubistvo. U 17 – oj godini je prvi put probao heroin, koji mu je dala tadašnja devojka, a nakon toga, kako je njegova zavisnost rasla, počeo je da krade novac od svojih roditelja.

Kurir.rs / Alo / M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track