NOVI USPEH FILMA LINIJA ŽIVOTA: Ostvarenje Darka Bajića nagrađeno u Americi
Foto: Dragana Udovičić

Bravo

NOVI USPEH FILMA LINIJA ŽIVOTA: Ostvarenje Darka Bajića nagrađeno u Americi

Pop kultura -

Uprkos pandemiji virusa, zasedao je žiri 53. Internacionalnog filmskog festivala u Hjustonu Vorld fest i filmu „Linija života“ dodelio Zlatnu Remi nagradu u konkurenciji dokumentarnog filma.

Nakon uspešne premijere, koju je ostvarenje Darka Bajića u prepunoj Kombak dvorane imalo na otvaranju prošlogodišnjeg Beldoksa, dobitnik godišnje nagrade UFUS za najbolji dokumentarni film 2019. biće prikazan na Drugom programu RTS sutra u 20 sati. Tog dana navršava se 75 godina od oslobođenja logora Mauthauzen.

Miloš Bajić
Miloš Bajićfoto: Promo

„Linija života“ je film o čuvenom slikaru i profesoru Milošu Bajiću, ali i film o životu u 20. veku koji je podneblju Balkana doneo periode velikih razaranja i velikih obnova. O surovosti rata u kojem je ljudski život vredeo onoliko koliko je čovek bio sposoban da radi u monstruoznoj mašineriji koncentracionih logora. O 11 miliona onih koji nisu dočekali šansu da nakon tog rata žive, rade, stvaraju i stvore porodice. I o tome kako je glavni junak ovog filma svojom maštom i umetnošću pobedio smrt.

Kurir.rs/Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track