GLUMAC ANDREJ ŠEPETKOVSKI O TAJNAMA SA SNIMANJA: Aleksandar Berček ume da bude prgavi Sremac ako ustane na levu nogu
Foto: Dragana Udovičić

Intervju

GLUMAC ANDREJ ŠEPETKOVSKI O TAJNAMA SA SNIMANJA: Aleksandar Berček ume da bude prgavi Sremac ako ustane na levu nogu

Pop kultura -

Glumca Andreja Šepetkovskog publika je upoznala u seriji „Gore-dole“ još kao studenta, a danas gotovo da nema projekta u kom ga reditelji ne žele.

Odigrao je zapaženu ulogu u „Južnom vetru“, trenutno ga gledamo u komediji „Tate“ na Prvoj TV, a od jeseni će na Superstar TV dočarati političara Vasilija i u drugoj sezoni „Državnog službenika“.

Pre korone snimili ste i nastavak „Državnog službenika“. Da li je za glumca, kad igra političara, to siguran teren?

- Kad već poredimo glumce i političare, moram da kažem da su političari mnogo bolji glumci od nas. Pre svakog snimanja pažljivo pročitam scenario. U konkretnom slučaju, za mene kao glumca najvažnije je bilo da dobro izučim njegove motive, shvatim zbog čega se on bavi politikom, kakve su mu ambicije i da li nešto radi zbog dobrobiti zajednice ili iz lične koristi. Mog najbližeg saradnika i direktnog partnera igra Aleksandar Berček, pa sam se i njemu prilagođavao.

Kakav je Berček kao partner?

- Prvi put u karijeri radio sam s njim. U mnogim svojim intervjuima govorio sam da smatram da je on naš najbolji glumac. I dalje stojim pri toj izjavi. Na prvi pogled smo se razumeli i nismo se odvajali sve vreme snimanja. Razgovarao sam s njim u pauzama o poslu i privatnom životu, a mogu da kažem da smo postali i prijatelji. Čuo sam i ja te priče da je težak na snimanju, ali to nisam primetio. Zna da bude prgavi Sremac kad ustane na levu nogu, ali mu nisam ostao dužan (smeh).

foto: Marina Lopičić

Govorite da je političarima lako da budu glumci. Kako ste uspeli da pobegnete od imitacije s Vasilijem?

- Nadam se da ovo nije kraj i da će biti treće sezone. Vasilije je, ne znam da li smem to da otkrivam, napravio jednu vrstu prevrata u stranci, što znači da je ambiciozan, obrazovan i vlastoljubiv. Uzeo sam kao motiv tu njegovu makijavelističku ideju da cilj opravdava sredstvo.

Kada u životu cilj opravdava sredstava?

- Pazite, to je Vasilije, nisam ja. Morao bih da sednem i razmislim da li cilj ikada opravdava sredstvo. Vrlo često se ne slažem s tom izrekom i ne verujem da možemo doći do plemenitog i dobrog rešenja preko loših postupaka. Makijaveli je, što se mene tiče, ugasio (smeh).

Igrali ste lošeg momka u „Južnom vetru“.

- Srba je loš jer se bavi kriminalom. Međutim, on je samo uplašen i antijunak, koji se bavi time iz nužde, što ga ne opravdava. Daleko je Srba od surovog kriminalca kakvi su drugi likovi u seriji. Ne pričam zato što sam ga zavoleo, već to misli cela ekipa. Dao je celoj priči i neku komičnu notu.

A „Tate“?

- Publika voli tu seriju. Dobar humor je lek za probleme. Serija „Tate“ traži od vas celog čoveka, ali nije mi žao što sam prihvatio ovu ulogu.

Raduje li vas što ima toliko posla za glumce?

- Mnogi se plaše da će ovo da traje još samo godinu ili dve. Nisam siguran koliko publika može sve da isprati. Više volim da igram u komedijama, a sada preovladava krimi-žanr. I sam sam iznenađen kako se to i kod nas radi na svetskom nivou.

foto: Aleksandar Krstović

U Beogradskom dramskom pozorištu bili ste umetnički direktor kod Ćustića, ali ste podneli ostavku. Koliko Jug Radivojević može da nastavi ovim tempom?

- Želim mu sve sreću. Bio sam na toj poziciji samo pola godine, a otišao sam jer nisam mogao da utičem na neke stvari. Imao sam mnogo odgovornosti, a malo ingerencija. U dobrim odnosima sam sa Ćustićem i Radivojevićem. Jug je vrlo vredan i BDP prvi put dobija pažnju medija kakvu i zaslužuje. U BDP dolaze dobri reditelji i nadam se da ću i ja raditi neki novi komad u novoj sezoni.

O „Južnom vetru“ i Šopovu

Naše scene izbačene zbog smejanja

Seriju „Južni vetar“ otvorili ste scenama s Hristom Šopovim, koji je svetska zvezda. Kakav je on kao partner?

- Hristo je trebalo da bude strašan, a ja uplašen. Krivo mi je što su neke naše scene izbačene iz serije zbog našeg smejanja. Neverovatno kako je sa njim pun kadar. Srećan sam što sam ga uopšte upoznao.

Kurir/Ljubomir Radanov

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track