PROSLAVA VAŽNOG DATUMA I DODELA NAGRADA: Čuveni ansambl Kolo obeležava 72. rođendan
Foto: Kurir

Onlajn

PROSLAVA VAŽNOG DATUMA I DODELA NAGRADA: Čuveni ansambl Kolo obeležava 72. rođendan

Pop kultura -

Emotivno Publika će večeras od 20 časova imati prilike da na Jutjub stranici ansambla vidi i jedan od većih projekata - koncert „Kolo na dar“

Ansambl Kolo na današnji dan proslavlja 72. rođendan, ali, zbog novonastale situacije, ove godine obeležiće ga na daljinu. Tom prilikom biće dodeljena i Nagrada za životno delo, koja je ove godine pripala Bogdanki Bobi Đurić. Tradicionalno, 15. maj je dan kada ansambl slavi ljude koji čine njihov tim i koji im pomažu u građenju budućnosti. Bogdanka je dobar deo svoje karijere provela u ansamblu.

Od 1958. do 1970. godine, ona je bila umetnica Kola, a od 1999. postala je i njegova direktorka. Tokom dva mandata, razvijanjem novih koreografija, podmlađivanjem kadra i stvaranjem novih sekcija, Bogdanka je svojom sigurnom rukom izvela ansambl iz teškog perioda i postavila ga na pravi put. Zbog svega ovoga, ona je više nego zaslužna dobitnica ovog priznanja, navode iz ansambla.

- Sa zahvalnošću i uzbuđenjem primila sam vest o Nagradi za životno delo, koju mi dodeljuje ansambl Kolo - kaže Đurićeva i ističe da nije očekivala priznanje, jer sve što radi, čini iz interesovanja i ljubavi prema poslu, časno vršeći dužnosti koje on nosi i za koji se sama profesionalno opredelila, darujući mu veći deo svog života, ljubavi i rada.

Publika će večeras od 20 časova imati prilike da na Jutjub stranici ansambla vidi i jedan od većih projekata - koncert „Kolo na dar“, koji je snimljen u centru Beograda, na stadionu Tašmajdan, a kasnije je pretvoren u prvi bioskopski film „Kolo na Tašu“ o našoj tradicionalnoj i narodnoj umetnosti.

M. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track