REDITELJ TESNE KOŽE POSLE POVREDE NA ULICI: Rupe na trotoaru mogu biti opasnije od korone!
Foto: Privatna Arhiva, Kurir

BORAC

REDITELJ TESNE KOŽE POSLE POVREDE NA ULICI: Rupe na trotoaru mogu biti opasnije od korone!

Pop kultura -

Neobezbeđeni kablovi, koji mesecima vire iz pločnika u Kosovskoj ulici, umalo da dođu glave poznatom srpskom filmskom velikanu Milivoju Mići Miloševiću (90).

Reditelj filmova „Tesna koža“, „Laf u srcu“, „Berlin kaput“, prolazeći u subotu ovom ulicom oko 11.50, sapleo se, pao i glavom udario o pločnik. Milošević kaže za Kurir da su povrede sanirane i da se oseća dobro.

foto: Kurir

Stvorio Šojića i Pantiča

- Imam posekotinu na čelu i peti put u životu mi je naprsla ruka. Dobro sam, hvala vam na brizi. Za sve su krive proklete kocke, koje su pune rupa. Verujem, kad bi se sprovela neka anketa, verovatno bi se utvrdilo da je više ljudi nastradalo od njih nego od koronavirusa - kaže reditelj i dodaje:

- Biće mi bolje. Samo da mi skinu gips i konce, jer izgledam kao čovek iz nekog horor filma sa ovim čalmama i flasterima.

Milivoje Mića Milošević, istoričar umetnosti, ljubiteljima sedme umetnosti najpoznatiji je kao tvorac nekoliko popularnih komedija iz osamdesetih godina. Uz to, značajan deo njegovog rada svakako su i brojni dokumentarni filmovi. Uradio ih je oko dvadeset, među njima i onaj o Bijelom dugmetu, a neki od njih su bili i nominovani za Oskara. Još u mladosti ga je ova grana filmske umetnosti zanimala, pa je dobar deo njih nastao šezdesetih godina prošlog veka. Godine 1975. potpisao je i TV seriju „Azbuka zanimanja‘‘, u produkciji Televizije Beograd. Tri godine kasnije, prema ideji Siniše Pavića, uradio je film „Nije nego‘‘ s Batom Živojinovićem u glavnoj ulozi. Usledile su i „Drugarčine‘‘, još jedan naslov koji je odlično prošao kod publike i koji se pamti i dan-danas. Uspešnu saradnju s Pavićem nastavio je s „Lafom u srcu‘‘, a tandemski su stvorili i kultnu „Tesnu kožu‘‘ i njene bezvremenske perjanice Pantića i Šojića.

foto: Privatna Arhiva

Kratki filmovi

Poslednje što je radio bilo je nekoliko kratkih TV filmova iz 2000. godine. Legendi filma želimo brz oporavak.

Kurir.rs, Lj. R./ Foto: Kurir, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track