Najnovije vesti

93. DODELA OSKARA ODLAŽE SE ZBOG KORONE? A bila je zakazana za februar 2021: Evo šta kaže AKADEMIJA!
Foto: Profimedia

velika je verovatnoća

93. DODELA OSKARA ODLAŽE SE ZBOG KORONE? A bila je zakazana za februar 2021: Evo šta kaže AKADEMIJA!

Pop kultura

Iako je dodela Oskara bila zakazana za 28. februar 2021. godine, po svemu sudeći, biće odložena do daljeg zbog pandemije koronavirusa

"Verovatno će biti odloženo", rekao je za strane medije jedan od dobro informisanih izvora, pa upozorilo da detalji, uključujući potencijalne nove datume, još nisu u potpunosti razmotreni ili formalno predloženi.

Istovremeno, drugi izvor tvrdi da je datum na ABC-u trenutno nepromenjen.

Kada su u aprilu najavljene nove privremene promene pravila za dobijanje Oskara zbog epidemije korona virusa, predsednik Akademije Dejvid Rubin rekao je da je prerano da se zna kako bi se prenos dodele Oskara 2021. mogao promeniti usled pandemije.

"Ništa još nije moguće znati za sigurno. Znamo da želimo da proslavljamo filmska ostvarenja, ali ne znamo u kojoj će to tačno biti formi", rekao je tom prilikom on. 

Prema uobičajenim pravilima - film mora da ima sedmodnevnu ekranizaciju u bioskopima u Los Anđelesu da bi se kvalifikovao za dobijanje nagrade Oskar. Ipak, za ovu godinu, filmovi koji su digitalno objavljeni mogu da se kvalifikuju ukoliko je studio prvobitno planirao bioskopsko prikazivanje.

"Mislim da svi saosećaju sa režiserima i tu smo da podržimo naše članove i filmsku zajednicu. Ima smisla kada zapravo ne znamo šta će se događati u pogledu raspoloživosti bioskopskog prikazivanja... Moramo da napravimo izuzetke samo za ovu godinu i za to vreme kada bioskopi nisu otvoreni, tako da se velika filmska dela ipak mogu videti i proslaviti", objasnio je Rubin.

Nove promene pravila podrazumevaju i omogućavanje da se ekranizacije kvalifikovane za Oskara održavaju u Njujorku, Čikagu, Majamiju, Atlanti i drugim delovima umesto, kao što je bio slučaj do sad, samo u Los Anđelesu.

Akademija je odbila da komentariše nove navode i i dalje nije jasno da li će odlaganje Oskara takođe značiti da će Akademija dozvoliti filmovima koji su objavljeni nakon isteka roka da se kvalifikuju za Oskara 2021. godine.

foto: Profimedia

Kurir.rs, M.G/Variety/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...