OPIJAO SE, NEKOLIKO PUTA ŽENIO, ZBOG KAFANSKIH TUČA ZAVRŠAVAO U ZATVORU! Velikog Rusa glumiće Biković!
Foto: Dado Đilas

šuška se

OPIJAO SE, NEKOLIKO PUTA ŽENIO, ZBOG KAFANSKIH TUČA ZAVRŠAVAO U ZATVORU! Velikog Rusa glumiće Biković!

Pop kultura -

Reditelj Klim Šipenko, sutor "Sluge" u kojem je Miloš Biković igrao glavnu ulogu, uveliko radi na pripremi novog filma, a kako se navodi - večitog dečaka ruskog pesništva Sergeja Jesenjina tumačiće upravo naš glumac.

"Turbulentni život i tragična smrt Sergeja Jesenjina večita je inspiracija ruskih, ali i svetskih reditelja. Jesenjin nije bio samo pesnik, već i buntovnik, revolucionar zanesen idealima, sanjar plave kose i zaljubljenik u rusko selo, iz kojeg je potekao. Ali imao je i drugu stranu ličnosti, mnogima je poznato da se ženio nekoliko puta, da se često opijao, ali i da je zbog kafanskih tuča završavao u zatvoru. Upravo zbog te dve krajnosti kada je reč o njegovoj ličnosti, za mnoge glumce je veliki izazov, ali i san da igraju Jesenjina", ispričao je izvor i dodao da je ruski reditelj odlučio da odloži početak snimanja filma sve dok srpski glumac ne pristane da igra.

"Nakon saradnje na filmu 'Sluga', Šipenko je izrazio želju da Biković tumači lik Sergeja Jesenjina. Ne samo što ga je likom podsetio na ruskog pesnika, već i zbog toga što veruje da jedino naš glumac ima tu dubinu i može verno da ga prikaže na velikom platnu. Njegova ideja je da snimi film o poslednjim danima slavnog pesnika, a poseban akcenat će biti stavljen na tragični svršetak njegovog života. Tačnije, reditelj planira da se bavi pitanjem da li se Jesenjin ubio ili je bio ubijen", kaže izvor pa objašnjava da Biković još razmišlja o novoj poslovnoj ponudi.

"Miloš je veliko ime u Rusiji i jedan je od retkih stranaca koji je na takav način prihvaćen u toj zemlji. Od saradnje sa Nikitom Mihalkovom u 'Sunčanici', pa sve do danas, Bikovićeva slava samo raste, a mnogi reditelji žele upravo njega u svojim filmovima, jer znaju da sve u čemu se on pojavi postaje bioskopski hit. Međutim, za Miloša je ta uloga veliki izazov, ali i odgovornost, te zbog toga još nije doneo definitivnu odluku", tvrdi izvor.

Miloš Biković, pak, na ovu temu još uvek se nije oglašavao.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, M,G/Alo/Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track