ROMAN MAJETIĆ, TVORAC SERIJE CRVENI MESEC, OTKRIVA ZA KURIR: Srpska istorija je bizarna, zato me fascinira!
Foto: ATA images, Sonja Spasić

INTERVJU

ROMAN MAJETIĆ, TVORAC SERIJE CRVENI MESEC, OTKRIVA ZA KURIR: Srpska istorija je bizarna, zato me fascinira!

Pop kultura -

U seriji „Jugoslovenka“ više prostora će dobiti princ Đorđe, major Ljubomir Vulović i junaci Solunskog procesa. Dolaze i Mustafa Golubić i Petar Živković

Tvorac prvih telenovela u regionu „Ponos Ratkajevih“, „Ljubav u zaleđu“, „Vila Marija“ i „Obični ljudi“ Roman Majetić osvojio je milione gledalaca i u Srbiji sa serijom „Crveni mesec“, čije snimanje je završeno pre nekoliko dana.

U razgovoru za Kurir Roman otkriva svoje planove, kao i kakva sudbina čeka njegove junake Sofiju Bauman i Nikolu Stanimirovića pred veliko finale na Pink televiziji.

- Sve je vodilo ka srećnom kraju priče, ali gledaoci će pre toga videti još tužnih trenutaka. Ne znam kako bih živeo sa samim sobom da gledaocima ne ostavim nadu da će ljubav pobediti. Da li je tako i u životu, to je već drugo pitanje - kaže Majetić.

Da li ste zadovoljni?

- Manje je važno da li sam ja zadovoljan nego publika.

Šta nas čeka u nastavku priče u seriji „Jugoslovenka“?

- „Jugoslovenka“ je veći projekat od „Crvenog meseca“. Za 20 dana će biti prva klapa. Serija je više porodična, a nastavljamo radnju dve godine kasnije. Dve serije povezuje junakinja Sofija, ali pratimo istorijska dešavanja. Ostaje kao junak kralj Aleksandar, vraća se i njena majka u priču i špijun koga tumači Srđan Karanović. Njih ćemo videti u Beogradu.

Snimaćete na Hvaru?

- Pet nedelja ćemo biti na Hvaru, koji igra Krf. Ne bih uspeo da nađem bolje lokacije. Većina scena biće ekranizovana u starim napuštenim selima s pogledom na more. Nisam mogao bolju scenografiju da pronađem.

Da li ćemo videti i princa Đorđa Karađorđevića?

- Princ Đorđe Karađorđević ima veoma važnu uloga, kao i major Ljubomir Vulović i junaci Solunskog procesa. Dolaze i Mustafa Golubić i Petar Živković. Lepota ove serije je da možete prikazati neke živote, a ne samo istorijske događaje.

Šta vas fascinira u srpskoj istoriji?

- Srpska istorija je fascinantna i priča za sebe. Ima mnoštvo bizarnih situacija i detalja koje ne bih mogao da izmislim kao tvorac telenovela.

Kako birate glumce?

- Glumce biram na kastingu. Ne znam bolji način, osim ako nekog glumca nisam već video šta može. Posao za novu seriju je već završen. U medijima su već objavljena neka imena.

O nadimku

PUNO JE BOLJE BITI KRALJ SAPUNICA NEGO SMEĆA

Prija li vam što vas zovu kraljem sapunica? Gde su sapunice danas u odnosu na početke?

- Ne bežim od tih epiteta. Jednog mog druga u Zagrebu zovu kraljem smeća. Puno je bolje biti kraj sapunica nego smeća.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto::ATA images, Sonja Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track