GLUMCI KAFANU ZAMENILI TERETANOM: Nekad je glavno mesto bilo bife Ateljea 212, a danas su se vremena promenila!
Foto: Dado Đilas

Od boema do manekena

GLUMCI KAFANU ZAMENILI TERETANOM: Nekad je glavno mesto bilo bife Ateljea 212, a danas su se vremena promenila!

Pop kultura -

Romantika danas živi još samo u sećanjima, boemski život je gotovo zaboravljen. Pravih srpskih kafana je sve manje. Nekada su najveći boemi bili glumci Zoran Radmilović, Dragan Nikolić, Pavle Vuisić, Petar Božović, Petar Kralj, a danas njihove mlade kolege i naslednici te škole Miloš Biković, Milan Marić, Slaven Došlo, Zoran Pajić, Viktor Savić i Aleksandar Radojičić vreme više provode u teretani.

- Nekada je bilo kafana, a ne teretana, a danas je obrnuto, ima teretana, ali nema kafana. Od Taša do Trga republike nema 10 kultnih kafana. Ne znam šta pričaju u teretani, ali u kafani uz čašicu i turu pića rađaju se šale, pesme, poezija, udvaranja, a bogami i poneka čarka. Nekad verbalna, nekad i malo žešća, a sutra Jovo nanovo - kaže za Kurir Novica Nikić, konobar bifea Ateljea 212, kultnog mesta koje je okupljalo glumačke i estradne zvezde.

foto: Dragana Udovičić

U klub su nekad svraćali Toma Zdravković i Predrag Živković Tozovac, a danas samo glumci da popiju kafu pre predstave ili kad proslavljaju uspešnu premijeru. - Ako nisi došao u bife Ateljea tri dana, džabe ti sve teretane. Nemam ništa protiv njih, jer danas je drugo vreme i takva se roba traži. Nekad se to zvalo salonska gluma. Sediš i bacaš replike levo i desno. Konkretno, Atelje je maltene nekada u svakoj predstavi imao kafanu. Danas su tekst i dekor možda zahtevniji i traže fizički pripremljene glumce - zaključuje Nikić.

foto: Printskrin/Instagram

Kurir.rs/ Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track