ONI SU OBEZBEDILI POMOĆ ZA UMETNIKE I RADNIKE U KULTURI! Ovaj fond treba da pokrije sve one koji su ostali NEVIDLJIVI!
Foto: Profimedia

Solidarnost

ONI SU OBEZBEDILI POMOĆ ZA UMETNIKE I RADNIKE U KULTURI! Ovaj fond treba da pokrije sve one koji su ostali NEVIDLJIVI!

Pop kultura -

Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS), Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV), AICA Srbija, Stanica - servis za savremeni ples, BAZAART i Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije osnovali su Fond "Soldarnost", saopštili su organizatori.

Fond je osnovan s ciljem da se obezbedi pomoć za umetnike i radnike u kulturi koji su zbog pandemije koronavirusa ostali bez ikakvih primanja a nisu obuhvaćeni merama pomoći Vlade Srbije pošto nemaju status samostalnog umetnika.

"Videvši da su mere pomoći izgledne samo za umetnike i kulturne radnike koje država prepoznaje na osnovu ugovora i statusa samostalnog umetnika, odlučili smo da osnujemo fond koji treba da pokrije sve one koji su ostali nevidljivi za državu. Reč je o umetnicima, radnicima i stručnjacima u kulturi i licima koji su radno angažovani u poslovima od kojih zavisi rad umetnika, kao što su modeli, statisti, tehnička lica", izjavila je Vahida Ramujkić, predsednica Upravnog odbora Udruženja likovnih umetnika Srbije.

Do sada je prikupljeno oko 38.000 evra što podrazumeva isplatu oko 150 jedinica pomoći, s obzirom na to da će maksimalan iznos jednokratne pomoći fizičkom licu iznositi 30.000 dinara.

Kurir.rs, M.G/Tanjug/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track