Najnovije vesti

VELIKI USPEH MUZIČARA IZ SRBIJE: Amerikanci izdaju album niškog benda Ejot, a smeši im se i Gremi nagrada!
Foto: Vanja Keser

svetski, a naši

VELIKI USPEH MUZIČARA IZ SRBIJE: Amerikanci izdaju album niškog benda Ejot, a smeši im se i Gremi nagrada!

Pop kultura

Album pod nazivom "557799" niškog džez sastava Ejot objaviće 23. oktobra prestižna američka nezavisna izdavačka kuća "Roupadop" iz Nju Džerzija, najavili su producenti benda.

Izdanje će prethoditi singl "Heartbeat", koji će biti predstavljen 19. avgusta. Album "557799" snimljen je i masterizovan tokom novembra 2019. u dva kultna muzička studija u Engleskoj - "Ril vorld" Pitera Gebrijela i "Ebi roud". Fascinantni omot za novi album napravio je kultni umetnik iz Londona Alban Lou.

foto: Promo

- Ovim ugovorom ostvarili smo višegodišnji cilj. Zbog situacije u kojoj se svi nalazimo nemamo velika očekivanja u smislu koncertne aktivnosti, pa ćemo se fokusirati na promociju albuma, dok se ne stvore uslovi za putovanja i nastupe. "Roupadop" skoro svake godine ima osvajača Gremi nagrade, a ove godine ćemo i mi biti u konkurenciji - poručuje Dejan Ilijić, lider grupe Ejot. - Karijera Ejota spada u izuzetne priče za bilo koje vreme i za bilo koji deo sveta. Objavili su do sada četiri albuma - sve za inostrane izdavačke kuće - i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno dostignuće za bilo koji sastav, a posebno onaj koji svira džez.

foto: Printsreen

Kurir.rs/ Tanjug, foto Vanja Keser

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...