PONOSNI NA TRADICIJU

U ČAST TESLI I DANU NAUKE: Srpska deca iz SAD, Kanade i hor ČAROLIJA snimili spot za pesmu STRUJNO KOLO! (VIDEO)

Pop kultura -

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije obeležava Nacionalni Dan nauke 10. jul, ustanovljen povodom dana rođenja jednog od najvećih umova i pronalazača Nikole Tesle.

foto: Printscreen

Tim povodom objaviće spot za pesmu "Strujno kolo", čiji su autori Leontina Vukomanović i Nebojša Romčević, a u realizaciji su učestvovala deca iz srpske škole "Nikola Tesla" sa Nijagarinih vodopada - Kanada, Dečiji hor "Sveti Sava" iz Klivlenda, Ohajo, deca iz Folklornog društva "Morav‚", takođe iz Klivlenda, dok su decu Srbije predstavili mališani hora "Čarolija".

foto: Printscreen

Umrežavanjem srpske dece iz dijaspore sa decom u matici, otpočet je projekat "Deca -Srbiji", pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova - Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

foto: Printscreen

Kako su deca srpskog porekla iz Amerike i Kanade ponosna na svoju tradiciju i kulturu, kao i na velikog naučnika Nikolu Teslu, vidi se u kadrovima koji su nastali dok je u celom svetu zaustavljeno druženje i zajedničko muziciranje, zahvaljujući onlajn komunikaciji dirigenata i nastavnika.

Kurir.rs/ Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track