DUA LIPA NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: A evo kada je sve i kako albanska zvezda vređala Srbe i njihov IDENTITET! (FOTO)
Foto: Profimedia

otvoreno

DUA LIPA NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: A evo kada je sve i kako albanska zvezda vređala Srbe i njihov IDENTITET! (FOTO)

Pop kultura -

Britanska pevačica albanskog porekla Dua Lipa izazvala je lavinu komentara na društvenoj mreži Instagram nakon što je postavila fotografiju na kojoj se pobunila što je kompanija Epl (Apple) u svojoj aplikaciji Epl Meps (Apple Map), Kosovo i Metohiju predstavila kao autonomnu pokrajinu Republike Srbije, a ne nezavisnu državu Kosovo, ali to nije prvi put da ona provocira Srbe.

Oglasile su se i javne ličnosti pa prokomentarisale ovo što je Dua Lipa napisala, Među prvima su i bivši supružnici, Kristina Kija Kockar i Slobodan Radanović.

Kija je postavila Duin stori, uz sledeću poruku:

"Dua Lipa, Kosovo i Metohija je Srbija. To je odgovor od Epla. Ne treba da širiš mržnju između naroda, pošto imaš veliku društvenu platformu. Ostani u "svojoj traci", napisala je Kija.

foto: Printscreen

Podsetimo, ona je nakon utakmice koju je pre dve godine naša reprezentacija igrala protiv Švajcarske, podržala način na koji su reprezentativci Švajcarske, Đerdan Šaćiri i Granit Džake, proslavili gol.

Ona je tada na Instagramu pozdravila poteze Džake i Šaćirija, koji su nakon golova raširili šake na grudima, simbolizujući tako svoje simpatije prema ideji tzv. “velike Albanije”, jer je upravo takav pozdrav i korišćen zbog orla na albanskoj zastavi.

foto: Printscreen Instagram

Tada je na Tviteru reagovala pevačica Goca tržan, koja je napisala:

"Hoće li neko već jednom je*eno zabraniti emitovanje ove Dua Lipe na našim radio stanicama, aman" pitala je tad Goca javno, te obrazložila svoj revolt.

Početkom ove godine Dua Lipa je ponovo uspela da izazove negativne reakcije Srba čestitavši na Instagramu 12. godišnjicu takozvanog nezavisnog Kosova.

Ona je objavila dve fotografije zastave na Instagramu uz poruku:

"12. godina nezavisnosti. Jedna nacija, jedna zastava" piše u opisu.

Kurir.rs / M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track