POČELO SNIMANJE SERIJE CRNA SVADBA: Uliks Fehmiu i Nikola Kojo otkrivaju vlaške misterije!
Foto: Promo

nešto drugaije

POČELO SNIMANJE SERIJE CRNA SVADBA: Uliks Fehmiu i Nikola Kojo otkrivaju vlaške misterije!

Pop kultura -

Posle nekoliko meseci priprema počelo je snimanje prve domaće TV serije u žanru psihološkog trilera sa elementima misterije i horora "Crna svadba". Potpuno poštujući sve propisane epidemiološke mere, ekipa s rediteljem Nemanjom Ćipranićem na čelu snimila je prve kadrove ove sage koja prati razotkrivanje krvavog masakra u jednom vlaškom selu u istočnoj Srbiji. Autor serije je Strahinja Madžarević.

foto: Promo

Glavne likove dvojice inspektora tumačiće Uliksu Fehmiu i Nikola Kojo, a u ostalim ulogama videćemo i Jelenu Đokić, Slavka Štimca i Tonija Mihajlovskog. Specifičan naziv "Crna svadba" došao od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca, koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu.

foto: Promo

Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja s kojima će se suočavati i dvojica inspektora. Serije ovakvog tipa retko su rađene kako u domaćoj kinematografiji, tako i u regionu, a iz produkcijske kuće "Fajerflaj" i partnerskog "Telekoma" veruju da će ovaj psihološki triler, koji nas kroz krimi-radnju uvodi u svet magije i drevnih obreda, biti potpuno jedinstven TV projekat. Emitovanje je planirano za proleće 2021. na kanalu Superstar.

Kurir, Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track