MUZIČKI FESTIVAL NIJE PRED GAŠENJEM! Egzit: Jači samo nego ikad, uskoro prvi izvođači za 2021. godine!
Foto: Zorana Jevtić

tema dana

MUZIČKI FESTIVAL NIJE PRED GAŠENJEM! Egzit: Jači samo nego ikad, uskoro prvi izvođači za 2021. godine!

Pop kultura -

Festival Egzit nije pred gašenjem i spreman je da 2021. ugosti publiku, poručuju iz organizacije festivala nakon napisa u medijima da je Privredni sud u Novom Sadu doneo odluku o otvaranju stečajnog postupka zbog dugova firme "Stejt ov Egzit d.o.o." Novi Sad.

foto: Beta Dragan Gojić

- Navedeno privredno društvo nema nikakve veze sa festivalom Egzit. U pitanju je kompanija koja je u blokadi već šest godina i koja je kreirano 2005. godine sa ciljem da iz menadžmenta festivala isključi njegovog osnivača Dušana Kovačevića. Takav način upravljanja je zamalo doveo do gašenja festivala 2012. godine, kada je Egzit zapao u milionske dugove sa najmanjom posetom u njegovoj istoriji. U tom trenutku se Kovačević vraća na čelo Egzita i od tada festival vraća poverenje publike i osvaja čak dve evropske šampionske titule i brojna druga priznanja. Egzit je uprkos ogromnim izazovima izazvanih pandemijom jači nego ikad, te će uskoro javnost obradovati novim datumima i prvim izvođačima za 2021. godinu - poručuju iz Egzita u svom saopštenju. Jedan od osnivača kompanije "Stejt ov Egzit" i većinski vlasnik je Bojan Bošković, a nastala je da bi organizovala projekte koji nisu vezani za sam festival, poput nastupa Red hot čili pepersa u Inđiji.

foto: Stefan Jokić

Popularni muzički festival je ranijih godina organizovalo Udruženje građana Egzit, sa skupštinom i upravnim odborom, a danas fondacija Egzit. Kurir.rs/ Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja