MEGAN JE AŽDAJA, KEJT JE PRAVI ANĐEO! Šokantni detalji izneti u novoj knjizi, a evo šta se sve KRIJE iza nje!
Foto: Profimedia

haos

MEGAN JE AŽDAJA, KEJT JE PRAVI ANĐEO! Šokantni detalji izneti u novoj knjizi, a evo šta se sve KRIJE iza nje!

Pop kultura -

Biografija Megan Markl i princa Harija sa naslovom "Pronalazak slobode: Hari i Megan, i stvaranje moderne kraljevske porodice“ očekivano je privukla veliko interesovanje svetske javnosti. Iznela je povšinu šokantne detalje o članovima britanskog dvora, pre svega o glavnim junacima.

foto: Profimedia

Znate sigurno da je u javnosti Megan Markl predstavljena u veoma negativnom kontekstu, poput aždaje, a Kejt Mildton, sa druge strane, na najpozitivniji mogući način, kao da je "pravi anđeo". To je samo deo priča o britanskoj kraljevskoj porodici koje se uglavnom zasnivanju na dezinformacijama.

Da li je takva i knjiga „Pronalazak slobode: Hari i Megan, i stvaranje moderne kraljevske porodice“, koju su napisali Omid Skobi i Kerolin Durand, američki novinari i poznavaoci britanske kraljevske kuće? Odgovor je da, jer je miljama udaljena od istraživačkog novinarstva.

foto: Profimedia

„Otkrivanje političkih skandala nije isto što i objava o navodnim karakternim slabostima političara i članova kraljevskih porodica“, rekao je Joahim Trebe, komunikolog sa Slobodnog univerziteta u Berlinu i dodao: „Knjige o britanskoj kraljevskoj kući namenjene su određenoj ciljnoj grupi koja je dobro informisana iz bulevarskih časopisa i nada se pogledu iza kulisa“.

Kako piše "DW", Trebe smatra da je "ta klijentela u načelu upoznata sa time koju haljinu, kojim povodom nosi vojvotkinja Kejt i zašto je nestao bivši španjolski kralj Huan Karlos".

Nova knjiga otkriva i da Megan nije želela da se udalji od kraljevske porodice, već da je to bila Harijeva želja. Da li su ovakvi podaci dovoljan materijal za biografiju?

"To je put kojim moraju da idu sve takve knjige. One moraju da se nadovezuju na sveopšte poznate činjenice i da nastave dalje. Ali za čitaoce je prilikom kupovine odlučujuće koliko novih činjenica ta knjiga stvarno sadrži", prokomentarisao je Tribe i dodao da su tim putem išli i nećaka Donalda Trampa Meri Tramp koja je napisala knjigu o stricu kao i uglednji istraživački novinari Bobi Vudvorti koji je 1974. otkrio aferu Votergejt.

foto: Profimedia

Kurir.rs /DW/Žena Blic/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track