SILOVAO ME MOĆNIK IZ NAŠE FILMSKE INDUSTRIJE: Danijela iznela jezive detalje, plašila se za svoju bezbednost
Foto: Printscreen/Instagram

ŠOK

SILOVAO ME MOĆNIK IZ NAŠE FILMSKE INDUSTRIJE: Danijela iznela jezive detalje, plašila se za svoju bezbednost

Pop kultura -

Danijela Štajnfeld otrkrila je u svom dokumentarcu da ju je pre nekoliko godina silovao jedan moćnik iz naše filmske industrije!

Glumica je zbog ovog incidenta je pobegla u Ameriku, a u javnosti se pojavila tek pre nekoliko dana na Filmskom festivalu u Sarajevu.

"Imala sam ideju da napravim film o posledicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive i žrtava i ljudi koji su počinili te zločine. Kada sam pogledala sirov materijal, ohrabrila sam se i u poslednjem trenutku odlučila da i ja podelim svoju priču sa gledaocima", priča Danijela.

Ona nije želela da otkrije ime osobe koja ju je zlostavljala, ali je potvrdila da se radi o jednom moćniku iz domaće filmske industrije:

- Nisam se usudila da bilo kome kažem da sam s*ksualno zlostavljana. Bojala sam se da ću trpeti velike posledice ako bilo kome to prijavim. Plašila sam se za bezbednost svoje porodice, kao i za svoju budućnost... Glumica, koja je pre nekoliko godina naprasno nestala sa naše javne scene, kaže da je u filmu detaljno opisala svoje traume:

"Posle silovanja "poveravala" sam se jedino svom laptopu. Snimala sam male video-zapise, koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas jedan dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva ponaša nakon zlostavljanja."

Danijela veruje da će dokumentarcem poslati snažnu poruku i ohrabriti žene da prijave nasilje.

"Strašan je onaj zid tišine i srama da je žrtva silovanja na neki način sama doprinela da joj se taj zločin dogodi. To nije istina, ne možete vi nikoga naterati da vas siluje...", poručuje glumica.

Kurir.rs/K.Đ/Informer, Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja