ANA SAKIĆ O NEPRISTOJNIM PONUDAMA U DOMAĆEM FILMU: Ostajala sam bez uloga jer nisam išla po hotelskim sobama!
Foto: Dado Đilas

otvorila dušu na kurir televiziji

ANA SAKIĆ O NEPRISTOJNIM PONUDAMA U DOMAĆEM FILMU: Ostajala sam bez uloga jer nisam išla po hotelskim sobama!

Pop kultura -

Ana Sakić kaže da slučaj njene koleginice Danijele Štajnfeld nije usamljen. Gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji, ona je otkrila da je i sama imala sličan problem.

- Sve svoje probleme sam rešavala sama. Nije dobro da se o ovakvim stvarima ćuti. Nisam čula da je neka od mojih koleginica silovana - kaže Ana i nastavlja:

- Svesna sam da sam izgubila mnoge uloge jer sam odbila da izađem na vino ili dođem kod nekog na kafu u tri sata u hotelsku sobu. Zna se šta to znači. U Srbiji je manje para, pa je mnogo više iskompleksiranih muškaraca....

foto: Printscreen

Ana Sakić očekuje da će Danijela uskoro obelodaniti ime filmskog moćnika. - Trebalo je da ovo uradi mnogo ranije. Mora da se obrati sudu i da kaže ko joj je to napravio. Nije verovatno bilo lako stati i ispričati. Međutim, sada nema potrebe da ima strah jer više nije sama. Nepristojne ponude nisu samo slučaj u našem poslu. Neki iskompleksirani direktori se ponašaju prema svojim sekretaricama na ružan način. Dobila sam ih više puta. Sve je pitanje stava i izbora. Neću da radim ništa što je nemoralno ni zbog uloge - objašnjava Ana. Ona priznaje da ne može sebe da zamisli u takvoj situaciji. - Kad se od tebe nešto tako traži, zna se kako se skloniš od toga. Lično, nisam doživela grubost i ucenu. Na svakom muškarcu je da proba da osvoji ženu na lep način. Imao onih koji ucenjuju direktno, ali sam se kod takvih stvari sprdala... Ja sam bila gruba prema takvim muškarcima. Od mene su dobili i batine - konstatuje glumica.

foto: Kurir štampano

Na kraju razgovora ona je imala i ličnu poruku za Danijelu Štajnfeld. - Kad si već imala hrabrosti da snimiš film, sada moraš da kažeš i njegovo ime. Možda su to muškarci koji su svima nama nešto tražili, ali nisu grubi - zaključuje glumica.

Poređenje Amerike i Srbije

Muškarci su svuda isti

Ana Sakić kaže da se uloge kod nas dobijaju po preporuci: - U Srbiji sam uvek dobijala uloge za strane filmove, jer se rade kastinzi. U Americi gledaju samo talenat, a i glumci su bolje plaćeni. Međutim, i tamo postoje producenti koji rade svašta. Ne znam kako je kad postaneš jedna od top 50, a žena na nešto pristane ili ne. Muškarci, ako su loši, svuda su isti, nema veze da li je Amerikanac ili Srbin.

Kurir/ Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track