Najnovije vesti

BRANKA KATIĆ PONOVO NA POZORIŠNOJ SCENI U BEOGRADU: Glumica ispraćena sa scene gromoglasnim aplauzom!
Foto: Profimedia

VRATILA SE

BRANKA KATIĆ PONOVO NA POZORIŠNOJ SCENI U BEOGRADU: Glumica ispraćena sa scene gromoglasnim aplauzom!

Pop kultura

Uloga baronice Sofi u predstavi "Sumrak bogova" na sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) Arene vratila je Branku Katić večeras na srpsku pozorišnu scenu posle nekoliko decenija odsustva iz našeg teatra.

Slavna glumica, igrala je u komadu hrvatskog pisca Ivora Martinića, u režiji Jagoša Markovića, i sa scene je ispraćena dugotrajnim aplauzom publike u BDP Areni.

Ovaj komad, nastao po motivima čuvenog filma Lukina Viskontija, premijerno je izveden 1. oktobra prošle godine. Branka Katić je uskočila u predstavu umesto Branke Sselić ulogom baronice Sofi. Tokom jula doputovala je iz Londona, gde godinama živi s porodicom, kako bi se priključila ansamblu na probama.

foto: Vladimir Šporčić

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u regionu odložena su planirana gostovanja ovog komada u Baru, Budvi i Tivtu. Pričom o propasti bogate porodice Esenbekovih, vremenu nacizma u Nemačkoj, raslojavanju društva, ekonomskoj (ne)moći i moralnom padu - reditelj Jagoš Marković se posle 13 godina vratio u BDP.

U podeli "Sumraka bogova" su osim Branke Katić i Pavle Pekić, Milan Lane Gutović, Milan Čučilović, Milica Zarić, Jovo Maksić, Isidora Simjanović, Vladan Milić i Vanja Nenadić.

Predstava je osvojila nagradu za najbolju režiju i kolektivnu glumačku igru na "Danima Juroslava Korenića" u Sarajevu.

Kurir.rs/K.Đ/Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...