TAJNE KOJE KRIJE PORODIČNO BLAGO! Niko nije primetio VELIKU GREŠKU, a čak se i ona pojavila u JEDNOJ epizodi
Foto: Printscreen/Youtube

62 epizode

TAJNE KOJE KRIJE PORODIČNO BLAGO! Niko nije primetio VELIKU GREŠKU, a čak se i ona pojavila u JEDNOJ epizodi

Pop kultura -

Seriju "Porodično blago" gotovo nema ko nije gledao. Siništa Pavić je odlučio da posle snimljenih kultnih serija "Bolji život" i "Srećni ljudi", napiše scenario za "Porodično blago" koje opisuje duh tog vremena. Snimanje je započeto 1998. godine, kada je završen prvi ciklus od 21 epizode, a ukupan broj snimljenih epizoda bilo je 62.

Malo ko zna da se u Pavićevom delu "Srećni ljudi" prvi put na ekranu pojavljuje Bojana Kovačević koja je tumačila lik žene doktora Popca.

foto: Printskrin Youtube

Emitovanje prvog dela prekinuto je zbog bombardovanja 21. marta 1999. nakon 21. epizode. Nastavljeno je 25. februara 2001. godine.

Pavić je odlučio da glavnu žensku ulogu koju predstavlja glavu porodice, dodeli Svetlani Ceci Bojković koja je u prethodna dva projekta glumila jake i stabilne žene.

foto: Printskrin

Za razliku od prethodnih serija, u ovoj su najviše zastupljeni sudski procesi, a Siniša je na to stavljao akcenat zato što je po profesiji sudija koji je u sudstvu proveo preko četrdeset godina odakle je crpeo veliki broj zanimljivih delova za scenarije.

Jedna od greški u seriji događa se u 7. epizodi. Valerija u advokatskoj kancelariji govori da se preziva Golubović, umesto Gavrilović.

Glumica Mina Lazarević tada se nalazila na završnoj godini Fakulteta dreamskih umetnosti, ali ju je mladi reditelj pronašao i dao joj da glumi Čupku, što je ujedno predstavilo njenu prvu televzijsku rolu na malim ekranima.

Ova serija je gotovo jedina u kojoj se u skoro svakoj epizodi pojavljuju po čak dva nova lika. Kada saberete za svih 62 epizoda pojavilo se više od 140 glumaca koji su tumačili neke od likova. Gotovo svi likovi iz serije, okupljali su se u čuvenoj kafani “Kod mačka”, u kojoj je radila Rajna (Snežana Savić), a malo ko je ostajao imun na njenu lepotu.

foto: PrintScreem/Youtube

kurir.rs/informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track