Najnovije vesti

GLUMICA JE IMALA 26 GODINA, DOŠLA NA KASTING I SILOVALA JE 3 MUŠKARCA: Doktor zataškao ceo slučaj, evo kako se ZAVRŠILO
Foto: Profimedia

ŠOKANTNA HOLIVUDSKA PRIČA

GLUMICA JE IMALA 26 GODINA, DOŠLA NA KASTING I SILOVALA JE 3 MUŠKARCA: Doktor zataškao ceo slučaj, evo kako se ZAVRŠILO

Pop kultura

Pojedini veliki moćnici filmske industrije, bilo da se njihovo ime zna ili ne, važe za s*ksualne predatore koji maltretiraju i uništavaju živote mladim glumicama.

Nedavno objavljen film srpske glumice i producentkinje Danijele Štajnfeld samo je potvrdio ono što se godinama unazad zna - pojedini veliki moćnici filmske industrije, bilo da se njihovo ime zna ili ne, važe za seksualne predatore koji maltretiraju i uništavaju živote mladim glumicama. Iako je za sada slučaj Štajnfeld jedini u Srbiji - u Holivudu je to nešto o čemu se priča već decenijama unazad.

foto: Printscreen/Instagram

Ugledni američki lingvista i kolumnista Ben Zimer je u magazinu The Atlantic napisao tekst u kojem je podsetio na metod "casting couch" - odnosno kauč za kasting, koji se u Americi već sto godina koristi u svakodnevnom govoru. Komad nameštaja koji je nekada bio u svakoj kancelariji, najprije u onim brodvejskim, a posle i u onim holivudskih producenata, postao je sinonim za izopačenu politiku šoubiznisa prema kojoj su moćni muškarci ucenjivali mlade glumice seksualnim uslugama u zamenu za uloge u predstavama i filmovima.

Apartman u San Francisku gde je krenuo u "lov" na mlade modele i glumice koje bi želele da okušaju svoju sreću u Holivudu. Jedne večeri je pozvao i tada dvadesetšestogodišnju Virdžiniju Rejp, koja je te večeri bila brutalno silovana od strane trojice muškaraca.

S obzirom na to da je glumica bila drogirana i u teškom zdravstvenom stanju, Šubert i prijatelji nisu mogli da se isprate iz hotela, već su pozvali hotelskog lekara koji je zajedno sa njima pokušao da zataška ceo slučaj. Tada su glasine o promiskuitetu pratile mladu Virdžiniju za koju se pričalo da je nekoliko puta imala abortus - što je kasniji pregled lekara iz bolnice u San Francisku demantovao.

Ispostavilo se da je glumici pukao mokraćni mehur zbog brutalne i teške penetracije, ali i zbog težine Šubertovog tela koga su zvali i "Debeli Šubi". Njena koleginica Bambina Delmont tada je ispričala američkim medijima da je Šubert silovao Virdžiniju zbog čega je njegova karijera bila upropaštena - kasnije je morao da radi pod pseudonimom, iako nikada nije sudski osuđen.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Nova, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...