ATELJE OTVORIO VRATA MLADOM PISCU: U predstavi su ponovo partneri Ana Mandić i Uroš Jakovljević!
Foto: Marina Lopičić

Premijera Pred svitanje

ATELJE OTVORIO VRATA MLADOM PISCU: U predstavi su ponovo partneri Ana Mandić i Uroš Jakovljević!

Pop kultura -

Predstavu "Pred svitanje" Filipa Grujića, kao treću premijeru u sezoni, publika će od nedelje moći da pogleda u Ateljeu 212.

Reč je o savremenom tekstu prvobitnog naslova "Ne pre 4.30 niti posle 5.00", za koju je autor 2019. nagrađen na konkursu Sterijinog pozorja za najbolji originalni dramski tekst. Glavni lik, Muškarac, vraća se iz Šangaja u svoju porodičnu kuću u Srbiji, gde zatiče ostarelu Majku, mlađeg Brata, koji je sada oženjen i ima dete, upoznaje Ženu od svog brata koja je po inerciji pristala na porodični život, i saznaje da se njegova velika ljubav Ona, lokalna frizerka, udaje za drugog čoveka.

foto: Damir Dervišagić

Komad je zapravo niz slika koje inicira povratak jednog člana porodice u život njegove porodice.Taj niz je suptilni koloplet emocija, sećanja i pokušavanja da se izgrade nove veze i možda pokidaju stare. Predstavu režira Anđelka Nikolić, a u komadu igraju Uroš Jakovljević, Dejan Dedić, Jovana Gavrilović, Draga Ćirić Živanović, Ana Mandić. Filip Grujić je zapažen dramski pisac, a pre dva dana predstavio je i svoj novi roman "Podstanar".

Kurir/ Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track