NAPISAO PRVI ROMAN SA 18

FENOMEN METI KAMBERI: Do 12. godine nije znao da čita, a sad nominovan za Ninovu nagradu (KURIR TELEVIZIJA)

Pop kultura -

Meti Kamberi naučio je da čita sa 12 godina a samo šest godina kasnije napisao je svoj prvi roman "Grad Bola" koji po izlasku postao best seler. Odrastao je u jednom romskom naselju u Nišu, gde su ga loši životni uslovi razdvojili od majke i učinili da završi u hraniteljskoj porodici, a posle toga i u dom.

Možda uvod u ovu priču zvuči tužno, ali zapravo nije tako. Ovaj mladić u međuvremenu je nominovan i za prestižnu "Ninovu nagradu" i baš kako glasi uvodna rečenica njegovog romana: "Znam kako je moja životna, nimalo jednostavna priča počela, samo ne znam kako će se završiti".

"Život me je inspirisao da napišem knjigu. Imao sam život takav kakav sam imao i sve sam to pretočio u reči. Bilo je teško. Odrastao sam bez roditelja, ne poznajem oca, majku imam, koja je jako neobrazovana ali je dobar čovek pre svega. Živeo sam sa majkom, živeo sam sa bratom, u dubini ciganmale ali često nisam bio kući nego sam bio prepušten samom sebi", uvodi nas u svoju životnu priču mladić koji je bio primoran da prosi i, kako priznaje, bude nestašan.

Ovo su razlozi zbog kojih je sazreo pre vremena.

"Odgajan sam u hraniteljskoj porodici sa jako malo godina. I tamo se nisam baš hleba najeo zato što sam ja bio loš a i oni loši hranitelji", iskren je Kamberi koji je je ubrzo završio u domu za nezbrinutu decu.

Onda je počeo da se menja, da čita knjige i radi na sebi.

O tome šta je čitao, koju školu je završio sa odličnim uspehom i kako je stekao prijateljstvo za čitav život, gledajte u prilogu emisije "Puls Srbije".

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track