POČELO ČIŠĆENJE U MINISTARSTVU KULTURE: Maja Gojković povukla tužbe Vukosavljevića protiv medija i njegova saopštenja!
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

lep gest

POČELO ČIŠĆENJE U MINISTARSTVU KULTURE: Maja Gojković povukla tužbe Vukosavljevića protiv medija i njegova saopštenja!

Pop kultura -

Nova ministarka kulture Maja Gojković naložila je da se sa sajta tog ministarstva skinu saopštenja njenog prethodnika Vladana Vukosavljevića, u kojima je polemisao s novinarima i kulturnim radnicima, objavio je Veran Matić na portalu Javni servis.

On piše i da saznaje da je nova ministarka kulture i informisanja odlučila i da se povuku sve krivične prijave koje je prethodni ministar podnosio. - Neko će kazati da su ova saopštenja svedočanstvo o jednom vremenu, mandatu i ministru i da ne treba da nestanu sa sajta resornog ministarstva. Mišljenja sam da je bolje da ih nema - ne zbog ministra, već zbog svih onih časnih koleginica i kolega, kao i mnogih drugih, koje je uvredio i oklevetao bivši ministar. Maja Gojković je rešila da prvo počne sa čišćenjem onoga što je izlog ministarstva. Čekamo dalje korake u kulturi i informisanju da procenimo da li je na dobrom putu - piše Matić.

foto: Zorana Jevtić

Maju Gojković na mestu ministra ne čeka nimalo lak zadatak. Njen prethodnik nije uspeo da imenuje direktore u Narodnoj biblioteci Srbije, Narodom muzeju i Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, kao ni da donese zakon o pozorištu. Kurir/ Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track