ZAPOSLENI I DIREKTORKA OPERE ZARATILI ZBOG KORONE! Nevena: Igra se našim životima! Jasmina: Od marta nije ušla u pozorište!
Foto: BETA/ Ana Slović

Sukob

ZAPOSLENI I DIREKTORKA OPERE ZARATILI ZBOG KORONE! Nevena: Igra se našim životima! Jasmina: Od marta nije ušla u pozorište!

Pop kultura -

Narodno pozorište u Beogradu otkazalo je proteklog vikenda predstave sa svog repertoara i koncertno izvođenje Pučinijeve opere "Toska", a operska pevačica Nevena Pavlović Bridžen kaže za Kurir da je krivac za ovakvo stanje direktorka opere Jasmina Trumbetaš Petrović, koja joj poručuje da ona to ne može znati, jer ne živi u Srbiji.

- Situacija je alarmantna, a krivac je direktorka Opere Jasmina Trumbetaš, koja se igra našim životima.

U situaciji u kojoj je ugroženo javno zdravlje zaposlenih obavezujuća je transparentnost, a od nas se nekoliko dana krilo da ima zaraženih. Ni upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić nije nas obavestila koji je tačan broj zaraženih u celom pozorištu - kaže Nevena za Kurir.

foto: Stefani Kornfild

Ona navodi i lični primer.

- Mene su poslali da uradim PCR test na dan koncerta, rezultati stižu pred sam nastup, a pritom sam prethodnih dana imala probe u zgradi i dolazila u kontakt s kolegama bez testa. To je sve jedna velika farsa. Vlada treba da zna šta se radi u nacionalnom teatru. Da ne pominjem da se protivzakonito dozvoljava pušenje unutar zgrade pozorišta, čak i u vreme pandemije. Narodno pozorište ima mnogo veću odgovornost pred poreskim obaveznicima jer se finansira iz budžeta. Svaki frizerski salon u Londonu sprovodi bolje mere zaštite nego što je to uradila Jasmina Trumbetaš. Ja sam bila šokirana kada sam videla da se maske u direkciji Opere ne nose - izričita je Nevena Pavlović Bridžen.

foto: Privatna Arhiva

Naša sagovornica smatra da direktorka treba da zbog svega navedenog ponudi ostavku.

- Kriza sa zaraženima je samo vrh ledenog brega. Trumbetaševa je zapošljavala spoljne saradnike i daje im prednost u odnosu na stalno zaposlene, što je protivno pravilima statuta i zakona, kao i neopravdano trošenje para poreskih obveznika Srbije - zaključuje najmlađa solistkinja nacionalnog teatra.

foto: Ana Paunković

Jasmina Trumbetaš Petrović kaže za Kurir da se u Narodnom pozorištu poštuju sve mere koje su propisane.

- Nevena Bridžen živi u Londonu, a u Srbiji prima platu. Za to se dobija otkaz. Ta žena veći deo godine nije u zemlji, a u direkciju Opere nije ušla još od marta, pa otkud ona tako dobro zna da li mi poštujemo mere ili ne kad nije u zemlji - navodi direktorka Opere i napominje da su sve direkcije u Narodnom pozorištu pod patronatom uprave Narodnog pozorišta.

- Pridržavamo se svih propisanih mera jer krizni štab zaseda svakodnevno. Ova njena izjava je atak na Narodno pozorište, na kuću u kojoj prima platu, i na sve umetnike koji su u svojoj zemlji u vreme ove pošasti. U sektoru Opere ima minimalan broj obolelih i gospođa samo pokušava da na sebe skrene pažnju - zaključuje Jasmina Trumbetaš Petrović.

Narodno pozorište

Imamo 21 lice pozitivno, repertoar po planu

Iz Narodnog pozorišta u Beogradu kažu da sprovode mere zaštite koje je propisao krizni štab i Vlada Republike Srbije. - Pozitivno na virus kovid 19 je 21 lice od više od 700 zaposlenih i honorarnih saradnika.

Predstave Drame, Opere i Baleta, kao i koncerti za novembar izvodiće se prema postojećem repertoaru, prateći trenutnu epidemiološku situaciju - navodi se u saopštenju i naglašava da svi osim izvođača na sceni nose maske. Repertoar ove nedelje uključuje koncert Opere "Viva Pučini", komediju Aleksandra Popovića "Bela kafa", koncert "Viva Mocart" i balet "Hazarski rečnik - lovac na snove", koji će biti izveden u Operi i teatru Madlenijanum.

Kurir, foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track